avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inreg.contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inreg.contract de munca

buna ziua , va rog daca puteti sa imi raspundeti in cate zile trebuie trimis revisalul la itm, de ex. am angajat o persoana cu data de 01.08.2009 la itm duc contractul sa il inregistrez in data de 17.08.2009, (motivul nu am primit toate actele sa il pot duce mai repede), de cand se calculeaza 5 zile sa il trimit prin revisal de la 01.08.2009 data angajari s-au 17.08.2009 data de la itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 19 August 2009
Eu nu mi-am facut niciodata probleme cu inregistrarea in Revisal si cu transmiterea lui (eu o fac on line).
Am mai intarziat de multe ori dar nu s-a intamplat nimic. Cei de la ITM care au venit in control au inteles explicatiile si nu au zis nimic.
clio06

cim incepe asa:
exemplu:

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCÃ
Încheiat şi înregistrat sub nr. 95 data. 03.08.2009 în registrul
general de evidenţă al salariaţilor

Incheierea cim, la fel si fisele ssm si psi, se fac in prima zi de lucru a angajatului, asa cum ne invata Codul muncii...in concluzie ai la dispozitie 5 zile incepand cu data de 03.08 sa il inregistrezi in revisal si sa il trimiti online (sau mergi personal daca nu aveti online).
Efectele actelor aditionale, decizii etc incep cu data de iesire a acestora.
Efectele cim incep cu prima zi de lucru a angajatului, nu cu data de iesire pe care ar putea sa o dea firma. Nu vine omul la lucru si dupa 7 zile de munca semneaza cim, se semneaza cel tarziu in prima zi de lucru, deci data de iesire este data inceperii serviciului.

danyyyyy a scris:

buna ziua , va rog daca puteti sa imi raspundeti in cate zile trebuie trimis revisalul la itm, de ex. am angajat o persoana cu data de 01.08.2009 la itm duc contractul sa il inregistrez in data de 17.08.2009, (motivul nu am primit toate actele sa il pot duce mai repede), de cand se calculeaza 5 zile sa il trimit prin revisal de la 01.08.2009 data angajari s-au 17.08.2009 data de la itm

Fara nr.de cim de la itm nu puteti inregistra in Revisal. In termen de 5 zile de la data inregistrarii la itm.
Fara nr.de cim de la itm nu puteti inregistra in Revisal. In termen de 5 zile de la data inregistrarii la itm.

unde scrie?

In Revisal este rubrica unde scrieti nr si data ITM, dar daca nu le aveti, puteti inregistra si trimite online, eu nu am tot timpul cartea de munca a angajatului de exemplu, o aduc si dupa o luna, dar tot completez revisalul si il trimit. Cand am obtinut datele lipsa, intru iar in revisal, le adaug si trimit iar (la fiecare trimitere primesc si nr de inregistrare de la ei, listez si le pun la dosar)

Va doresc din tot sufletul sa nu aveti o inspectie si sa primiti amenda pe aceasta teme asa cum a primit o cunostinta (pentru ca nu a gasit altceva si au avut o sesizare-trebuiau sa pedepseasca cumva firma) de obicei inspectorii inchid ochii in ceea ce priveste inregistrarea in revisal a contractelor de munca daca este un control obisnuit, nu in urma unei sesizari.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
lorelayold76, utilizator
Mesajul initial nu este greu de intelesc... Valeriu a postat textul normativ in baza caruia sunt stabilite termenele in care se transmite la ITM, registrul electronic de evidenta al salariatilor.
1. Daca exista un nou c.i.m. termenul de transmitere este de 5 zile .

2. Numarul de inregistrare de la ITM nu este un element esential, registru putand fi depus si fara acest numar ... urmand ca dupa obtinerea acestuia sa se faca modificarea respectiva in registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Dinush Dinush Va rog sa-mi dati un raspuns clar si concis la urmatoarele intrebari: 1 Incetarea contractului de munca de drept cand trebuie inregistrat in REVISAL si cand ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cim la itm GeorgeRV GeorgeRV 1.Cele 20 zile legale ptr inregistrarea CIM sunt calendaristice sau lucratoare ? 2.Poate si angajatul sa depuna CIM la ITM ? 3.Care sunt documentele care ... (vezi toată discuția)