avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inreg.contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inreg.contract de munca

buna ziua , va rog daca puteti sa imi raspundeti in cate zile trebuie trimis revisalul la itm, de ex. am angajat o persoana cu data de 01.08.2009 la itm duc contractul sa il inregistrez in data de 17.08.2009, (motivul nu am primit toate actele sa il pot duce mai repede), de cand se calculeaza 5 zile sa il trimit prin revisal de la 01.08.2009 data angajari s-au 17.08.2009 data de la itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 19 August 2009
la decizia de lichidare ma refeream ca el isi scrie cererea cu data de ex. 02.08.2009 la mine ajunge dupa cateva zile ca numar pe decizia de lichidare dau data de iesire din firma 15.08.2009 dar la incetarea CM scriu data de 02.08.2009, cred ca ma intelegeti ce vreau sa zic, de cand se calculeaza 5 zile din data de cand a plecat angajatul sau din data iesiri din firma ?multumesc
de la data perfectarii actelor. adica 15.08
adica de la data de 15.08.2009 se calculeza 5 zile , multumesc mult
Si la noi la ITM se practica aceasta formula pt un contract nou, adica angajatul incepe lucrul in 03.08 si in revisal trebuie transmis cel tarziu in 07.08, chiar daca ai timp sa duci contractul pana in 22.08 (maxim 20 de zile).
logica este ca acel om din data de 03.08 figureaza pe statul de plata, ii faci fisa ssm si psi, se trece in condica de prezenta, sau se ponteaza cu cardul etc....in concluzie in firma modificarile au inceput din data de 03 conform contractului de munca, deci in data de 07.08 cel tarziu trebuie inregistrat in revisal si trimis online.
Daca angajatul nu mai vrea sa vina, sau nu a adus toate actele, sau nu mai vrea firma sa il tina (in perioada de proba) si se inceteaza cim se intocmeste notificarea , sau dupa perioada de proba se intocmeste decizia de incetare, pe care le duceti impreuna cu cim (in cazul nostru pana in data de 22.08), apoi se trece in revisal si notificarea sau decizia in functie de data de iesire pe care o au (in maxim 5 zile de la data perfectarii acestora)

Logica acestui procedeu este pentru a evita munca la negru, dar ne da noua celor de la RU bataie de cap.#-o

Ce vreau sa spun este ca inspectorul a avut dreptate, data de iesire a contractului individual de munca este data primei zile de lucru a angajatului.

Acest lucru trebuie discutat cu angajatorii pentru a stii ca un angajat nou chiar daca a lucrat 5 zile, trebuie transmis la ITM prin revisal, trecut pe statul de plata, facute declaratiile la stat etc. Nu degeaba specifica in lege ca si perioada de proba este considerata vechime in munca.

Daca nu procedam asa este foarte simplu pt ca nu mai ducem nici un act la ITM, nu il trecem in stat de plata (il platim la negru pt zilele prestate) si nimeni nu stie ca a lucrat pe la acea firma o persoana care a pierdut acele zile de vechime.

Spor la treaba.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
lorelayold76, utilizator
ce nu inteleg eu este cum facem cu nr de inregistrare al CIM?
ptr ca si ITM-ul da un nr al lui atunci cand ma duc cu documenele la inregistrat.
iar nr ITM-ului nu are nici o legatura cu nr meu. si oricum, in revisal trebuie trecut nr de inregistrare al ITM.
daca eu nu apuc in 5 zile sa-l duc la ITM ce nr de CIM trec?

pana la urma, numarul dat de angajator este doar de evidenta interna, ptr ca nicaieri - nici pe adeverinta de somaj sau oriunde in alta parte - unde se solicita nr de CIM nu trec nr de inregistrare la angajator, ci cel dat de ITM.

Alte discuții în legătură

Revisal Dinush Dinush Va rog sa-mi dati un raspuns clar si concis la urmatoarele intrebari: 1 Incetarea contractului de munca de drept cand trebuie inregistrat in REVISAL si cand ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cim la itm GeorgeRV GeorgeRV 1.Cele 20 zile legale ptr inregistrarea CIM sunt calendaristice sau lucratoare ? 2.Poate si angajatul sa depuna CIM la ITM ? 3.Care sunt documentele care ... (vezi toată discuția)