avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de munca cu invaliditate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de munca cu invaliditate

Buna ziua,
Suntem o firma de constructii si avem un angajat care a suferit un accident de munca soldat cu o invaliditate evidenta si definitiva. Mai are aproximativ o luna de zile si va intra in pensie de invaliditate facand cele 186 de zile de concediu medical de la internare. As dori sa stiu ce sa va intampla de acum cu dosarul de la politie......va mai merge catre procuratura ? Daca da.....care sunt in continuare variantele de solutionare a cazului .....se va ajunge si in instanta ? Mulumesc !
Buna ziua,

Cel accidentat va poate intenta o actiune la Tribunal pentru a va obliga la plata prejudiciilor materiale (diferenţă salariu de la data accidentarii şi până la vârsta pensionării),daca nu i le-ati platit şi a unei alte sume cu titlu de prejudiciu moral, precum şi la recunoaşterea bolii profesionale de care sufera pe cale separata iar daca s-a constituit parte civila, in procesul penal.
In ce priveste latura penala raspunderea administratorului firmei poate fi angajata pentru
nerespectarea masurilor de protectia muncii si culpa sa in producerea acicdentului de munca putandu-se retine ca si acuzatie infractiunea de vatamare corporala din culpa art 196 alin 3 care se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

Consultati un avocat!

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Accidentata pe trecerea de pietoni alex_sah41 alex_sah41 in datade 10.09.2014 am fost accidentata pe trecerea de pietoni,conducatorul auto nu a oprit , a fost gasit ulterior de politie , am 10 zile de ingrijiri de la ... (vezi toată discuția)