fostul sot a lucrat cu carte de munca la mega image 12 luni, dupa care a intrat in concediu de paternitate
nu mai mi-a dat bani din septembrie 2015, pe motiv ca nu are job
cum pot dovedi ca este in concediu crestere copil deci obtine venituri??
multumesc
Indemnizatia pentru cresterea copilului intra in categoria veniturilor care nu pot fi poprite, aceste sume de bani avand o destinatie speciala, respectiv cresterea si intretinerea copilului.
Din felul cum intrebati dumneavoastra se intelege ca fostul sot ar fi intrat in concediu de paternitate pentru copilul altei femei, iar dumneavoastra ar fi trebuit sa va plateasca pensie pentru un copil pe care il aveti impreuna.
Daca aceasta este situatia, chiar daca fostul sot nu are in prezent loc de munca, totusi poate fi obligat printr-o hotarare judecatoreasca la plata unei pensii de intretinere stabilita la nivelul salariului minim pe economie, in functie de cati minori are in intretinere.
da, el trebuie sa-mi plateasca 200 ron lunar prin decizie judecatreasca si da, a intrat in concediu paternitate pt copilul altei femei
dar spune ca nu are venituri
ce pot face in acest caz??
inteleg ca un copil este aparat, este dreptul lui, banii sunt folositi pt cresterea acelui copil, dar copilul meu?? nu trebuie sa manance??
multumesc
Conf.art.729(7)NCPC"Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii,ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav.................,precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala ,stabilite potrivit legii,nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii."
Aveti doua solutii: prin intermediul unui executor judecatoresc sa formulati totusi o cerere de poprire (in eventualitatea in care este posibil sa obtina si alte venituri decat indemnizatia de ingrijire a copilului pentru care se afla in concediu de paternitate) sau plangerea penala pentru abandon de familie, daca nu v-a platit pensie alimentara cu rea-credinta timp de mai mult de 3 luni.