Va rog frumos sa ma ajutati, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 1 an si as dori sa depun cererea pt prelungire, insa as dori sa stiu daca se mentine valabila posibiliatea de a obtine venituri in afara indemnizatiei, am vazut ca este mentionat ca de la 3000 a crescut la de 3 ori minimul indemnizatiei, insa in lege la art3 alin 1 zice acte doveditoare ale suspendarii realizarii de venituri supuse impozitului.
Pana acum era mentiunea de acte doveditoare ale suspendarii cel putin a unei activitati care intra in calculul pt stabilirea indemizatiei.
Cei 3000 pot fi din activitati desfasurate in perioada concediului pt crestere si sa fie acelasi activitati care au stat si la baza calculului indemnizatiei?
De exemplu au fost si venituri din salarii( de baza, cele mai mari valori) si si venituri din activitati indepenedente.
Se pot realiza in limita celor 3000 si ceva lei inca venituri din activitati independente intr-un an calendaristic?
1. Acte doveditoare ale suspendarii realizarii de venituri supuse impozitului : decizia de suspendare a c.i.m.sau de prelungire a suspenadrii c.i.m. ; decizia de suspendare a activitatii ca PFA sau titluar I.I. , dupa caz.
2. Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
....
art. 9^2
(1) Pe perioada concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre persoanele îndreptăţite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.
(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;
b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului;
c) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;
d) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului şi data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserţie, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-c).
3. Veniturile care se pot obtine in limita prevazuta de art.16 alin.3 lit.c din OUG 111/2010 - maxim trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei (n.m., 3189 lei) - : venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit