avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incheiere contract comodat cu o societate aflata in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incheiere contract comodat cu o societate aflata in insolventa

Buna ziua,
Sunt administratorul unei societati de transport, in anul 2014 am incheiat un contract de comodat cu o societate care intre timp am aflat ca ar fi intrat in insolventa (activitate ei era intrerupta dinainte de 2014 din cauza datoriilor catre stat lucru de care nu am stiut), obiectul contractului este o utilitara de marfa, care in prezent lucreaza pe societatea noastra impreuna cu soferul ( soferul fiind si administratorul soc. respective cu care am incheiat contractul de comodat), intrebarile mele sunt urmatoarele :

1. acest contract este legal (atata timp cat societatea respectiva a intrat sau va intra in insolventa, inca este incert acest lucru si are activitatea intrerupta din cauza datoriilor)

2. soferul, (respectiv administratorul) trebuie sa fie angajat de catre societatea noastra sau poate lucra in continuare in baza contractului de comodat pe societatea sa.
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 17:06, 27 Iulie 2016
Buna ziua!

1.Contractul de comodat poate fi legal acum, dar in momentul in care societatea respectiva va avea un practician in insolventa care se va ocupa de dansa, acesta poate rezilia toate contractele de comodat, inclusiv al dvs. si ori va va da bunul in baza unui contract de inchiriere, ori il poate recupera pentru a-l valorifica ulterior. Va trebui sa discutati cu acesta.
2.Daca contractul de comodat nu va mai fi valabil, atunci cel mai bine e sa-i faceti contract de munca, asta daca veti mai avea utilitara de marfa, dupa cum am spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa florenta_22 florenta_22 Buna ziua, La societatea \"x\" si \"y\" avem acelasi administrator, \"x\" intra in insolventa, furnizorul de gaze a intrerupt furnizarea de gaze, firma \"x\" ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract angela23 angela23 Buna ziua, Recent m-am lovit de o situatie mai speciala: exista 2 firme care au ca si punct comun faptul ca asociatul este acelasi si isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
urgent bo semnat de un imputernicit soc.in dizolvare plangere penala mykyky mykyky Salutare! In 2008 am fost imputernicit de o soc. la care adm. este fratele meu , sa inchei un contract cu o alta soc. pentru livrarea unei marfi. Am ... (vezi toată discuția)