Cum se distruge o lege, respectiv Legea achizitiilor sectoriale ? Simplu: cu “find and replace” !
Comisia juridica a Camerei deputatilor (CD) propune cateva amendamente la proiectul de lege privind achizitiile sectoriale (astazi Legea nr.99/2016), printre care inlocuirea sintagmei “autoritate contractanta” (AU) cu “entitate contractanta” (EC), dorindu-se, probabil, largirea aplicabilitatii dispozitiilor unor articole de la persoane juridice de drept public, recte AU, la toate EU, inclusiv intreprinderile publice.
Forma adoptata de CD si ulterior promulgata de Presedinte Romaniei nu mai contine insa nici o “autoritate contractanta”, toate devenind “entitati contractante”:justcuz:, probabil prin facilitatile unui editor de texte care a respectat intocmai comanda “find and replace” + “replace all”:">.
A rezultat o lege aproape imposibil de aplicat. #-o
Apar doua definitii a EC, una in art.3 lit.e si una in art.4. In acest art.4 avem in fapt o definitie circulara, prin coroborare cu definitia intreprinderii publice din art.3 lit.bb, ceva de genul: “au calitatea de entitate contractanta [...] persoanele juridice aflate sub influenţa dominantă a unei entitati contractante”.:frantic:
Foarte greu vor fi de aplicat si articolele in care apare expresia: “de către o entitate contractantă, alta decât o entitate contractantă”:O.
Intrebare: se poate aplica Legea nr.99/2016 in forma actuala ?
Clarificare: Comisia juridica a Camerei deputatilor a propus inlocuirea sintagmei “autoritatea contractanta” cu “entitatea contractanta” numai in cateva articole. Ce a urmat dupa asta ....