Buna ziua! Se poate incheia o asigurare rca la o firma de asigurari din stainatate? Firma de asigurari nu este prezenta pe piata asigurarilor din Romania. Este vorba despre un autovehicul inmatriculat in Romania, mai precis despre un autotractor (TIR). Autovehiculul opereaza in strainatate.
@laleaua...
Interesant ce spuneti d-voastra! Un asigurator din tara in care opereaza autotractorul (de fapt firma, ati inteles!), mi-a facut o oferta de rca la 1200 de euro pe an, oferta avand si cateva bonusuri : tractare, parbriz... Acum vin si va intreb: ce poate sa mi se intample daca eu circul cu autotrenul intr-o tara straina si potrivit legilor din aceea tara eu am asigurare (rca) valabila?! Si inca ceva: aveti idee cat costa o polita rca pt. un autotractor AZI, in Romania?
Va inteleg,aveti mare dreptate,RCA-ul in Romania pt camioane la aceasta ora este foarte scump.Variante, nu prea sunt.....Nu puteti incheia asig in alta tara decat daca va veti inmatricula masina in acea tara.Daca circulati fara asigurare rca valabila cu siguranta stiti care sunt riscurile:amenda, ridicare talon, numere inmatriculare, etc....