avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... E posibil RCA incheiat in strainatate?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

E posibil RCA incheiat in strainatate?

Buna ziua! Se poate incheia o asigurare rca la o firma de asigurari din stainatate? Firma de asigurari nu este prezenta pe piata asigurarilor din Romania. Este vorba despre un autovehicul inmatriculat in Romania, mai precis despre un autotractor (TIR). Autovehiculul opereaza in strainatate.
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 15:33, 21 Iulie 2016
Nu este posibil.daca vehiculul este inmatriculat in Romania, polita RCA se incheie in Romania
Exista varianta ca asigurarea sa fie incheiata iiclusiv on line
on line, dar tot la o societate de asigurari de pe piata romaneasca....................
@laleaua...
Interesant ce spuneti d-voastra! Un asigurator din tara in care opereaza autotractorul (de fapt firma, ati inteles!), mi-a facut o oferta de rca la 1200 de euro pe an, oferta avand si cateva bonusuri : tractare, parbriz... Acum vin si va intreb: ce poate sa mi se intample daca eu circul cu autotrenul intr-o tara straina si potrivit legilor din aceea tara eu am asigurare (rca) valabila?! Si inca ceva: aveti idee cat costa o polita rca pt. un autotractor AZI, in Romania?
Va inteleg,aveti mare dreptate,RCA-ul in Romania pt camioane la aceasta ora este foarte scump.Variante, nu prea sunt.....Nu puteti incheia asig in alta tara decat daca va veti inmatricula masina in acea tara.Daca circulati fara asigurare rca valabila cu siguranta stiti care sunt riscurile:amenda, ridicare talon, numere inmatriculare, etc....

Alte discuții în legătură

Despagubire rca (avariere semiremorca) Sergiu22SV Sergiu22SV Unul dintre camioanele societatii a fost avariat intr-o parcare din Franta (este vb de o oglinda). Soferii au incheiat costatarea amiabila si s-a luat o copie ... (vezi toată discuția)
Rca incheiat in romania pentru o masina inmatriculata in italia. inselaciune sau raspundere civila delictuala? alex_007 alex_007 Buna ziua, Am si eu o speta mai ciudata şi mi-ar prinde bine cateva sfaturi. O persoana incheie un rca in romania pentru o masina inmatriculata in italia. ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru masina inmatriculata in alta tara GABRIELDUMITRIU GABRIELDUMITRIU Buna ziua, cum pot face un rca pt o masina inmatriculata in alta tara? (vezi toată discuția)