@haiducu_,
Este bine ca v-ati hotarat sa-i actionati in judecata mai ales pe cei cu restante mari.
Oricum inainte de a actiona in judeacta este bine sa le trimiteti cate o notificare prin posta cu confirmare de primire. Unii poate reactioneaza pozitiv si vin la asociatie cu banii. Iar pentru cei ce nu platesc e bine sa depuneti la dosarul de judecata si aceasta notificare (eventual cu raspunsul restantierului) pentru ca asa vede judecatorul ca dumneavaostra ati facut eforturi sa-l convingeti pe fiecare restantier sa plateasca.
1. Formulati o cerere (in doua exemplare) de chemare in judeacta a restantierului la care anexati in doua exemplare urmatoarele:
- listele de plata in copie pentru intreaga perioada de neplata
- calculul penalizarilor din care sa reiasa cum au fost stabilite, procentul, perioada...
- copii ale actului de infiintare a asociatiei
- copie a PV al adunarii generale in care s-a stabilit procentul de penalizare
- notificarea pe care ati trimis-o prin posta
Dupa ce depuneti toate acestea este posibil sa primiti in 2-3 saptamani o adresa de la judecatorie prin care sa va puna in vedere sa mai depuneti si altele. O sa va conformati.
2. Nu va costa nimic, asa cum s-a precizat mai sus.
3. Nu va intereseaza unde locuieste proprietarul sau unde are domiciliul. Dumneavoastra depuneti cererea la Judeactorie. Omul poate avea 7 case, poate sa-si schimbe adresa de domicilu de la o zi la alta si nu este creditorul obligat sa angajeze detectivi dupa fiecare debitor. In cerere nu spunet ca debitor e Ionesc domiciliata in...., ci Ionescu proprietarul apartamentului XX din bloc... scara...
4. Cererea de chemare in judecata o depuneti al Judecatoria unde este blocul, unde esre asociatia de proprietari. Asa cum spuneam mai sus, nu trebuie sa umblam dupa debitori prin tara sau strainatate pe unde si-or fi stabilit domiciliul.
@ynocentta,
2-Pentru fiecare cauza in parte trebuie achitata taxa de timbru si timbrul judiciar
,
Total gresit. Cititi doar legea 230/2007 si va convingeti.