avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... petitie parlamentul european -condtii pentru a fi ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

petitie parlamentul european -condtii pentru a fi admisa

Acum cateva luni o ruda a facut o petitie catre Parlamentul European care din pacate a aflat acum cateva zile ca a fost declarata inadmisibila din lipsa de competenta ,prin care prezenta abuzurile la care a fost si este supus in calitate de persoana cu handicap mai exact ca este obligat anual sa isi revizuiasca certificatul de incadrare grad handicap si in afara de faptul ca acest lucru constitue un adevarat chin find vorba de un numar impresionannt de hartii pentru acesta, de asemenea este batjocorit si umilit de catre comisia judeteana de evaluare persoane cu handicap care ultima oara iar l-au facut farsor si un excroc in urma acestei atitudini acesta lesinand fiind carat afara din biroul acestor adevarati "monstri " de catre rude care au contactat mass- media locala si reclamatie la dgaspc de judet in urma acestor demersuri intreprinse acesta primindu-si certificatul de incadrare in grad de handicap dar desigur revizuibil peste un an si acesta se gandeste ca il asteapta aceeasi atitudine si ii este frica ca pe fondul stresului boala sa se agraveze si sa duca chiar la deces .
Cum se poate face o petitie catre parlamentul european pentru ca aceasta sa fie declarata admisibila poate fi facuta o petitie care sa fie declarata admisibila in care sa se prezinte abuzurile la care sunt supuse persoanele cu handicap din Romania respectiv ca le este limitat grav accesul la prestatii sociale fie prin norme de legi absurde ,fie prin abuzul acestor comisii de handicap ,de asemenea faptul ca practic persoanelor cu handicap din romania le este practic ingradit accesul la piata muncii (acesta a formulat acum 2 ani o cerere catre dgaspc de judet prin care solicita informatii despre cum poate gasii un loc de munca si ca raspuns i sa zis sa se adreseze la ajofm de judet ,iar cand acesta s-a dus acolo a fost pur si simplu luat in deradere zicandui-se "du-te domnule la pensie si lasa-ne in pace " )cat despre accesul la alt gen de locuri de munca de pe piata libera nici nu apuca sa zica ca are probleme medicale bine si este imediat respins.
Ar fi interesat sa afle cum poate depune o petitie catre Parlamentul european care sa fie declarata admisibila prin care sa prezinte aceste 2 incalcari de drepturi pentru persoane cu handicap respectiv dreptul la prestatii sociale si dreptul de a se integra in campul muncii.
Este interesat chiar daca nu se face nimic macar sa se stie si in restul UE cum sunt tratate in Romania persoanele cu diverse handicapuri.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 25 Iulie 2016
"Orice cetăţean al Uniunii Europene sau rezident al unui stat membru are dreptul, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, să adreseze petiţii Parlamentului European în legătură cu un subiect care face parte din domeniile de activitate ale Uniunii Europene şi care îl priveşte în mod direct. De asemenea, orice societate, organizaţie sau asociaţie cu sediul în Uniunea Europeană îşi poate exercita dreptul de a adresa petiţii, acesta fiind garantat prin Tratat.

Petiţia poate fi redactată sub formă de plângere sau de cerere şi poate avea ca obiect chestiuni de interes public sau privat.

Petiţia poate consta într-o cerere individuală, o plângere, o sesizare referitoare la aplicarea dreptului comunitar sau un apel adresat Parlamentului European pentru a lua poziţie într-o anumită chestiune. Astfel de petiţii îi oferă Parlamentului European posibilitatea de a atrage atenţia asupra oricărei încălcări a drepturilor unui cetăţean european de către un stat membru, de către autorităţile locale sau orice altă instituţie."

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cjue, carta drepturilor fundamentale a ue si cedo Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimati colegi, Un cetătean român (si deci european) poate conform prevederilor Tratatului de la Lisabona sa se adreseze Curtii de Justitie a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Drepturile ce pot fi exercitate la nivelul u.e. rodica_post rodica_post Exercitaţi-vă drepturile -------------------------------------------------------------------------------- Dreptul european acordă drepturi şi ... (vezi toată discuția)
Avantaje cetãțenie românã monteld monteld De câțiva ani locuiesc într-o altă țară decât Romania, unde doresc să devin cetățean. Ce avantaje sunt dacă îmi păstrez ... (vezi toată discuția)