avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajare

Persoana pensionata pe caz de boala in urma cu 6 ani ajunsa la varsta de pensionare pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul in cazul angajarii intr-o societate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 24 Iulie 2016
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii
, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

Prin urmare, daca se va pensiona pentru limita de varsta va putea cumula pensia cu salriul. Altfel spus, va putea incheia orice tip de c.i.m., pe durata nedeterminata saiu determinata , cu timp partial sau norma intreaga, indiferent de sectorul de activitate, bugetar sau privat si indiferent de cuantumul salariului primit sau al pensiei incasate.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca dupa pensionare ionutzul ionutzul Poate lucra cineva cu gradul doi de invaliditate cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salar ciucalaura ciucalaura Buna ziua, daca un pensionar la limita de varsta a avut contract pe perioada determinata pe 3 ani la o institutie publica, mai poate incheia alt contract pe ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)