avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Actualizare Carte Funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Actualizare Carte Funciara

Buna Dimineata !
Doresc sa stiu, daca o proprietate imobiliara, alcatuita din teren intravilan arabil si curti constructii, in acte+carte funciara existind suprafata de 4200 m patrati iar pe teren suprafata de 4500 m patrati, se poate face actualizare de carte funciara, incluzind cei 300 de m patrati care exista pe teren, fata de ceia ce este scris in acte ?
Si in acelas timp mentionez faptul ca, imobilul construit pe suprafata respectiva de teren, este construit din bca, ca material de constructii, imobilul fiind trecut in acte si in cartea funciara ca, fiind construit din chirpica, aceasta situatie apare in certificatul de receptie a terminarii lucrarilor de construire a acestui imobil, respectiv in cartea funciara iar in proiectul casei, apare ca se va construi din bca, cum de altfel si este construit acest imobil.
Vreau sa stiu, daca se poate face actualizare de carte funciara, in ceia ce priveste suprafata respectiva de teren, de a fi inclusa in acte+cartea funciara si daca se poate face corectarea respectiva, ce tine de materialul din care este construita casa (bca) si ce acte sunt necesare sau procedura, pentru a corecta aceste aspecte ?

Va multumesc, anticipat si astept un raspuns, in situatia descrisa mai sus !!!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan curti constructii vidican mariana vidican mariana buna seara, sunt proprietarul unui teren intravilan curti constructii, in suprafata de 11 ha, Domni de la primarie imi comunica ca nu pot sa construiesc pe el ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmăresc achiziția unui teren prin executor judecătoresc, ... Xyzt22 Xyzt22 Bună ziua. Urmăresc achiziția unui teren prin executor judecătoresc, doar ca pe cadastru scrie ca este intravilan cu categoria de folosință arabil. ... (vezi toată discuția)