avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua. Urmăresc achiziția unui teren prin ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua. Urmăresc achiziția unui teren prin executor judecătoresc, ...

Bună ziua. Urmăresc achiziția unui teren prin executor judecătoresc, doar ca pe cadastru scrie ca este intravilan cu categoria de folosință arabil. Întrebarea este pot construi o casa din panouri Sandwich (dacă are importanta) pe el? Sau necesita modificări la acte? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:04, 21 Septembrie 2020
Ca sa fiti sigur daca/ce puteti construi (pozitionare, suprafata, inaltime, etc) solicitati intai un certificat de urbanism. La emiterea autorizatiei de construire, terenul (sau o parte din el) va fi transformat in mod automat din arabil in curti constructii, urmand ca aceasta modificare sa opereze si in cartea funciara a imobilului in momentul notarii autorizatiei de construire sau in momentul intabularii dreptului de proprietate asupra constructiei.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
MihailZC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)