avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Comert intre persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Comert intre persoane fizice

Buna ziua. Am gasit cateva topic-uri pe aceasta tema insa nu m-am lamurit complet.
De ce este nevoie pentru ca o vanzare de bunuri intre doua persoane fizice sa fie legala ? (exemplu: eu ii vand vecinului un cleste pe care eu l-am achizitionat de pe ebay)
Daca eu nu doresc sa deschid PFA sau alta forma de societate, de ce am nevoie pentru a face acest lucru legal ?

Concret: doresc sa cumpar cateva produse de pe site-uri din strainatate (ebay, aliexpress, etc) si apoi sa le vand pe site-uri romanesti (olx, lajumate, etc) cu sume mici spre medii de bani ( 20 - 200 RON )
Din cate am citit ar trebui sa merg trimestrial sa declar veniturile la anaf.
In cazul in care asta este tot ce trebuie sa fac, ce taxe trebuie sa platesc pentru acele venituri?
Cel mai recent răspuns: danhaiduc , utilizator 16:37, 29 Mai 2019
Daca ii vindeti vecinului un singur cleste, atunci sigur nu va va intreba nimeni de sanatate. Daca incepeti sa vindeti, si sa vindeti , si de la cleste ajungeti la truse intregi, asta inseamna cu totul altceva. Afacere in toata regula si pfa.
george-neagu a scris:

Daca ii vindeti vecinului un singur cleste, atunci sigur nu va va intreba nimeni de sanatate. Daca incepeti sa vindeti, si sa vindeti , si de la cleste ajungeti la truse intregi, asta inseamna cu totul altceva. Afacere in toata regula si pfa.

Cu alte cuvinte, nu exista cale legala de a avea un venit constant din vanzare de bunuri ca si persoana fizica, nu?
Si ca PFA, din cate stiu am nevoie de o certificare in domeniul vanzarilor? Asa este ?
Din cate am inteles de pe acest forum (nu sunt avocat), multor oameni ce doreau sa faca comert prin PFA nu li s-a cerut nici o certificare.

Sincer, cred ca ar fi suficiente 4 clase pentru a va intelege cu oamenii carora le vindeti, pentru a afla ce cumparari si vanzari merita si ce nu, si sa declarati veniturile (pentru care ANAF ofera consultanta gratuita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce venit trebuie sa declar, fiind persoana fizica? manumanu26 manumanu26 Buna ziua, Sunt o persoana fizica, produc in spatiul propriu obiecte de mobilier mic pe care vreau sa le vand pe ebay, amazon, etsy, site-uri de genul olx, ... (vezi toată discuția)
Alegere corecta a activitatii outletshoesoradea outletshoesoradea Buna ziua . In cadrul unui PFA infiintat cu cod caen 9602 (coafura si servicii infrumusetare) am facut actele legale pentru inca un domeniu, obiect secundar - ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4791 - pe ce platforme am voie sa vand? MadaMun MadaMun Buna seara De 2-3 ani ma ocup de vanzarea hainelor second-hand online ca si persoana fizica si in prezent imi doresc sa infiintez un PFA cu cod CAEN 4791 insa ... (vezi toată discuția)