avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM-refuza sa inscrie in Carnetul de Munca angajarea.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM-refuza sa inscrie in Carnetul de Munca angajarea.

S-a intamplat la ITM din Sv.
In anul 2003,s-au angajat la SC.....Avand in vedere faptul ca a aparut un conflict de munca s-a deschis actiune in instanta avand ca obiect -drepturi banesti-.
Desi existau contracte de munca semnate la angajare,nu li s-a dat cel de-al treilea exemplar(cf.legii).
Singurul inscris doveditor depus la dosar au fost adeverinte de salariat de la angajator pentru medic de familie.
In timpul procedurilor juridice,s-a aflat ca nu exista inregistrat la ITM nici un contract de munca pe numele petentilor pana la data de 04 sept..2004,cand apare la dosar copia Contractelor de munca inregistrate la data de 30 august 2004 (parafat si stampilat cu toate semnaturile )-avand data angajarii cea reala din 2003.
Pe data de 10 sept.2004,se prezinta la ITM,cu Carnetul de munca ca sa fie facuta inregistrarea legala.
Functionara publica inscrie in CM si vrea sa retina carnetele de munca.
Functionara,este chemata prin telefon la conducerea ITM si cand revine,anuleaza inscrierile facute si mentioneaza pe fila corecturi a CM.,apoi restituie CM posesorilor de drept.
Procedura din instanta se disjunge intr-un proces separat cu ITM si DGFP ,insa din eroare...obiectul cauzei ramane tot drepturi banesti. Se invoca de catre parate exceptia lipsei calitatii procesuale la obiectul; dosarului si astfel se incheie raspunderea juridica (desi erau dovezi in inscrisuri).

Administratorul firmei intimate,intocmeste la data de 06 iulie 2007 -Decizii de incetarea activitatii cu data de 01 martie-2004-fara sa anunte nimic oficial.
Inregistreaza deciziile de incetarea activitatii in luna noiembrie-2006 la ITM Sv.,cu toate semnaturile legale (fara sa fie sesizat nimic din ilegalitatea comisa).
Contestate in instanta,aceste decizii sunt anulate ,contractele de munca ramanad viabile si in prezent.

Este admisa continuitatea in munca pana in iulie 2007 (cf.sentilelor civile irevocabile)si obligarea firmei intimate sa plateasca despagubiri salariale aferente perioadei procesuale -constituita si vechime in munca .
Intrucat,angajatorul a refuzat sa respecte sentintele judecatoresti ,s-a deschis procedura penala finalizata cu condamnarea administratorului .

Dupa procesul civil intentat DGFP,aceasta deschide procedura insolventei fata de firma intimata (doar in scriptic pentru a acoperi efectele prevazute.
Dupa demersuri la toate forurile si autoritatile competente,abia in sept.2007 se pune pe rol procedura insolventei fata de firma intimata.Se numeste un lichidator .Creditorii(salariati) depun contestatie la tabelul de creante intrucat lichidatorul nu a inclus decat suma cuprinsa doar intr-o expertiza contabila (o sentinta) pe cealalta refuzand sa o calculeze.De asemenea lichidatorul refuza actualizarea sumelor -cf.mentiunilor din sentinte.

Dosarul se tergiverseaza pana in oct.2008 cand apare o stire(neconfirmata oficial cu certificat de deces la dosar)ca a decedat lichidatorul .
Dosarul are termene fara lichidator,fiind date termene fara dezbateri in prealabil.
La data de 30 ianuarie 2009,apare oferta unei lichidatoare care solicita preluarea cauzei .
Este admisa aceasta cerere si se da termen o luna de zile.
Noua lichidatoare,preia actele de la fostul lichidator si intocmeste un tabel de creante nou cu sume care nu le justifica -cf.legii cu inscrisuri doveditoare-.
DGFP solicita ca raspunderea materiala sa fie admisa fata de toti asociatii firmei intimate.
Lichidatoarea ,solicita instantei sa fie raspunzator material doar administratorul firmei intimate(condamnat si penal).Lichidatoarea intocmeste raport si precizeaza ca administratorul a refuzat sa predea documentele firmei si stampila mentionand ca firma nu are nici un bun material ,mobiliar ori imobiliar.
Se mentioneaza bancruta frauduloasa savarsita de asociatii firmei.
Judecatorul sindic admite totul ce a solicitat lichidatoarea si inchide procedura de insolventa.
Contestatia creditorilor(salariati) ramane fara obiect - cf.sentintei comerciale.
Nu se precizeaza nimic cu privire la creditori.
Obliga administratorul sa plateasca intreaga suma debitoare cf.tabelului nou de creante intocmit de noua lichidatoare.
Cererea pentru -lamurirea dispozitivului sentintei comerciale-...(este in concediu pana in prezent)

Alte discuții în legătură

A.v.a.b-bucuresti -creditor in proces de insolventa-este scos din procedura de catre judecatorul sindic atunci cand hotaraste sentinta comerciala-este legal? rodica_post rodica_post A.V.A.B-Bucuresti ca parte in proces civil-procedura insolventei -conform Legii nr.85/2006 art.131 -art.135 si art.136- este parte in proces in ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei.cum poate fi sanctionat un lichidator judiciar care nu respecta o sentinta comerciala? rodica_post rodica_post Avand in vedere Sentinta comerciala nr.....privind Legea procedurii insolventei si examinarea cererii formulata de lichidator....desemnat sa ... (vezi toată discuția)
Intrebari privind recuperarea de creante si drepturile muncii rodica_post rodica_post buna ziua, Va rog f.mult ,daca aveti placerea de a-mi raspunde la urmatoarele intrebari - ce se poate face in cazul in care un lichidator nu a intocmit ... (vezi toată discuția)