avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... A.V.A.B-Bucuresti -creditor in proces de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

A.V.A.B-Bucuresti -creditor in proces de insolventa-este scos din procedura de catre judecatorul sindic atunci cand hotaraste sentinta comerciala-este legal?

A.V.A.B-Bucuresti ca parte in proces civil-procedura insolventei -conform Legii nr.85/2006 art.131 -art.135 si art.136- este parte in proces in dosar nr....x .
Avand in vedere faptul ca procedura insolventei a durat 2 ani si jumatate ,iar reprezentantul legal al A.V.A.B-Bucuresti nu a fost la pronuntare (ultimul termen la data de 28 aprilie 2009 ), judecatorul sindic OMITE sa strige la apel si acest creditor (important) care are la dosar si un Protocol incheiat cu CAS -sv si CNAS-sv.-care mentioneaza transferul creantelor debitorului catre AVAB-Bucuresti.
In Protocolul nr....x-se mentioneaza:
-conform Cap.IV
*-pct.4.1 - "titlurile de creanta aferente creantelor bugetare transferate constituie titluri executorii.
*-pct.4.2-Valorificarea creantelor bugetare preluate de AVAB se face prin metodele reglementate de OUG nr.51/1998 -privind valorificarea unor active bancare,republicata,in temeiul titlurilor de creanta si al titlurilor executorii aferente creantelor bugetare transferate,urmarindu-se incasarea integrala a creantelor preluate.
*pct.4.3-CNAS va calcula in continuare dobanzi si penalitati ,avand in vedere soldul lunar trimis de AVAB ......

A fost legal ca judecatorul sindic sa excluda fara nici o justificare acest creditor din procedura juridica ?

va multumesc anticipat .
cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 21:09, 20 Septembrie 2009
v-a fost comunicata hotararea prin posta?
romibaro a scris:

v-a fost comunicata hotararea prin posta?


Da .

Comunicarea a fost in luna iunie-2009.
Sentinta comerciala a ramas irevocabila.
Urmeaza sa primesc hotararea cu privire la Cererea lamurire dispozitiv.

Am facut plangere la Parchetul General al Romaniei-pentru a se cerceta aceasta "combinatie"efectuata de judecatorul sindic si lichidatoarea schimbata de judecatorul sindic fara a fi desemnata de instanta .
Cred ca este un "abuz de functie" si incalcarea flagranta a legii.
Interesant este ca AVAB-Bucuresti nu a sesizat nimic pana in prezent -desi a fost reprezentat prin avocat in instanta de judecata in timpul procedurilor insolventei din acest dosar.

Vom vedea ce se intampla dupa cercetarile pe care le vor efectua cei competenti si in drept ca sa afle adevarul.
Sentinta arata in dispozitiv destul de clar ca :"firma insolventa" -asociatii si conducerea-se fac vinovati de infractiunea de bancruta frauduloasa in forma agravanta (au distrus arhiva firmei,nu au tinut o contabilitate conform legii,au refuzat sa plateasca darile la stat din 2001...etc...)
Judecatorul sindic a decis ca intreaga suma sa fie platita de catre administratorul firmei (care are si condamnare penala cf.art.277-Codul Muncii).
Aceasta sentinta este o dovada concreta cum se fac "aranjamentele " cu autoritatile care ar trebui sa se autosesizeze si sa stopeze aceste infractiuni.
Lichidatoarea a fost ..."lichidatoare "doar cat a fost procedura....acum nu mai exista in banca de date virtuala ca firma de insolventa .
Deci...se subanteleg toate actele malversative facute de catre un grup bine organizat si cu suport juridic (avocatul "mesager"al debitorilor)
Daca exista lege in Romania, se va face dreptate !

Multumesc de intrebare !
Poate citeste acest subiect si cine trebuie de la AVAS -Bucuresti.
Ar fi fost indicat sa fi facut ei primul denunt penal...insa nu au facut nimic .
Nici macar DGFP -SV.-care este creditor .

Asta e... justitia in Romania.=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Sincer, nu inteleg ce vreti sa spuneti prin " creditorul a fost exclus". Nu a fost citat un creditor ? Nu a fost apelat un creditor aflat pe holul instantei ? Nu i-a fost admisa creanta in tabel ?
Gabriel S a scris:

Sincer, nu inteleg ce vreti sa spuneti prin " creditorul a fost exclus". Nu a fost citat un creditor ? Nu a fost apelat un creditor aflat pe holul instantei ? Nu i-a fost admisa creanta in tabel ?


AVAS-Bucuresti-este parte in proces.
Participa la proceduri prin reprezentant legal.
Este trecut in tabelul de creante cu suma de 2.897,00 lei :-/:-/:)):)):)):))
(nu vi se pare suma infima:-/-avand in vedere ca este un creditor IMPORTANT? - in raport cu DGFP-SV care este creditor in Tabelul de creante cu suma de 3.115.881 lei ?)
Deci,AVAS-Bucuresti are creanta doar pentru decontarea reprezentantului juridic si a diurnei acestuia - nu pentru colectarea debitelor integrale conform Protocolului existent la dosar reprezentand taxele si impozitele catre Stat care trebuiau platite de firma intimata din anul 2001 pana in prezent).

Ordinea prioritatii in tabelul de creanta :
1)-X-creditor persoana fizica(salariat ) = 23.613,35 lei -art.123 pct.2.
2)-Y-creditor persoana fizica(salariat) = 23.525,65 lei -art.123 pct.2.
3)-DGFP-SV-creditor persoana juridica=3.115.881,00 lei-art.123 pct.4
4)-DGFP-IS -creditor persoana juridica= -184.432,00 lei-art.123 pct.4
5)-AVAS-B -creditor persoana juridica= 2.897,00 lei-art.123 pct.4
6)-Primaria Vatra-Dornei-persoana juridica= 216,00lei-art.123 pct.4
Conform Protocolului incheiat de AVAS-B- se percep penalitati de intarziere si neplata in termen ,pana la plata efectiva.
Cine le calculeaza ????
Cine pune in executare silita aceasta sentinta comerciala ?
Deocamdata...nu se stie.....-deoarece lichidatoarea,creditorul principal (DGFP-SV-si cel mai important(AVAS-B),sunt in tacere absoluta .
DE CE::-/:-/ Doar aceste autoritati stiu......
In dispozitivul Sentintei comerciale,nu se mentioneaza nimic despre creditori.
Conform art.136-legea insolventei,descarca pe administratorul judiciar de orice indatoriri si responsabilitati.
Acesta trebuia sa fi intocmit din start (pana la pronuntare) -pentru persoanele fizice din tabelul de creante -deciziile de incetarea activitatii,sa efectueze toate demersurile pentru eliberarea inscrisurilor privind vechimea in munca,fise fiscale (2003-2009) samd.
Nu s-a efectuat nimic -conform legii -si acest fapt a fost tolerat de instanta.
Prejudiciul fata de persoanele fizice este continuat in aceasta forma si in prezent.
Deci,raspunderea juridica si raspunderea materiala,se poate imputa celor vinovati -asa cum rezulta din faptele lor- ?.......

Acestea sunt precizarile solicitate -cred ca sunt destul de concrete !

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

cu respect si consideratie,
rodica_post
Intuiesc problema ce va framanta. Cred ca este vorba despre sumele pe care angajatorul, debitor insolvent, trebuia sa le vireze catre C.A.S., aferente salariilor. Din cate stiu, cuantumul total al contributiei reprezentand CAS are doua componente: valoarea datorata de angajator si valoarea datorata de angajat. Pentru valoarea datorata de angajat, angajatorul, debitorul insolvent, trebuia sa retina suma si sa o vireze. In situatia in care acest lucru nu s-a intamplat, anterior intrarii in insolventa, atat institutia CAS, cat si salariatii respectivi urmau sa se inscrie creditori. Se pare ca institutia CAS nu s-a inscris, justificand asta cu protocolul de predare a creantei catre AVAS. De ce nu s-a inscris AVAS impotriva debitorului insolvent si cu sumele mentionate in protocolul incheiat cu CAS, este o chestiune ce nu o pot explica din afara dosarului de insolventa.
In privinta penalitatilor, majorarilor etc, acestea sunt oprite in calcul odata cu deschiderea procedurii insolventei. Nu se pune problema unei executari silite, deoarece procedura insolventei este o alta procedura juridica de recuperare a creantelor, o procedura colectiva speciala, recuperarea putand avea loc numai daca se acumuleaza fonduri in contul debitorului insolvent prin continuarea activitatii (reorganizare) sau prin vanzarile din patrimoniu, sumele urmand a fi distribuite de lichidator.
Atributiile lichidatorului sunt bine definite atat in legea insolventei, cat si in cea privind organizarea activitatii practicienilor, nemultumirile fata de activitatea lui trebuiau sa fie exprimate si greselile corectate, eventualul prejudiciu acoperit, in timpul desfasurarii acelei activitati, prin intermediului cererilor adresate judecatorului sindic.

Alte discuții în legătură

Lichidatorul judiciar si-a insusit valoarea materiala a debitoarei.este legal? rodica_post rodica_post Pe rolul instantei se afla dosar de insolventa al societati...X Lichidatorul judiciar vinde utilajele din cadrul societatii in valoare de ... (vezi toată discuția)
Declarare creanta constand in cheltuieli de judecata Irina S. Irina S. In timpul judecarii unui dosar de insolventa/faliment, inainte de inchiderea procedurii, se mai poate declara o creanta provenita dintr-o HJ prin care au fost ... (vezi toată discuția)
Se timbrează cererea de contestație la tabelul creditorilor ? viktorV viktorV Bună ziua ! Am depus o cerere de înscriere la masa credală, a angajatorului meu, în procedura insolvenței acestuia, pentru plata diferențeleor de salarii ... (vezi toată discuția)