avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... A.V.A.B-Bucuresti -creditor in proces de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

A.V.A.B-Bucuresti -creditor in proces de insolventa-este scos din procedura de catre judecatorul sindic atunci cand hotaraste sentinta comerciala-este legal?

A.V.A.B-Bucuresti ca parte in proces civil-procedura insolventei -conform Legii nr.85/2006 art.131 -art.135 si art.136- este parte in proces in dosar nr....x .
Avand in vedere faptul ca procedura insolventei a durat 2 ani si jumatate ,iar reprezentantul legal al A.V.A.B-Bucuresti nu a fost la pronuntare (ultimul termen la data de 28 aprilie 2009 ), judecatorul sindic OMITE sa strige la apel si acest creditor (important) care are la dosar si un Protocol incheiat cu CAS -sv si CNAS-sv.-care mentioneaza transferul creantelor debitorului catre AVAB-Bucuresti.
In Protocolul nr....x-se mentioneaza:
-conform Cap.IV
*-pct.4.1 - "titlurile de creanta aferente creantelor bugetare transferate constituie titluri executorii.
*-pct.4.2-Valorificarea creantelor bugetare preluate de AVAB se face prin metodele reglementate de OUG nr.51/1998 -privind valorificarea unor active bancare,republicata,in temeiul titlurilor de creanta si al titlurilor executorii aferente creantelor bugetare transferate,urmarindu-se incasarea integrala a creantelor preluate.
*pct.4.3-CNAS va calcula in continuare dobanzi si penalitati ,avand in vedere soldul lunar trimis de AVAB ......

A fost legal ca judecatorul sindic sa excluda fara nici o justificare acest creditor din procedura juridica ?

va multumesc anticipat .
cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 21:09, 20 Septembrie 2009
Gabriel S a scris:

Intuiesc problema ce va framanta. Cred ca este vorba despre sumele pe care angajatorul, debitor insolvent, trebuia sa le vireze catre C.A.S., aferente salariilor. Din cate stiu, cuantumul total al contributiei reprezentand CAS are doua componente: valoarea datorata de angajator si valoarea datorata de angajat. Pentru valoarea datorata de angajat, angajatorul, debitorul insolvent, trebuia sa retina suma si sa o vireze. In situatia in care acest lucru nu s-a intamplat, anterior intrarii in insolventa, atat institutia CAS, cat si salariatii respectivi urmau sa se inscrie creditori. Se pare ca institutia CAS nu s-a inscris, justificand asta cu protocolul de predare a creantei catre AVAS. De ce nu s-a inscris AVAS impotriva debitorului insolvent si cu sumele mentionate in protocolul incheiat cu CAS, este o chestiune ce nu o pot explica din afara dosarului de insolventa.
In privinta penalitatilor, majorarilor etc, acestea sunt oprite in calcul odata cu deschiderea procedurii insolventei. Nu se pune problema unei executari silite, deoarece procedura insolventei este o alta procedura juridica de recuperare a creantelor, o procedura colectiva speciala, recuperarea putand avea loc numai daca se acumuleaza fonduri in contul debitorului insolvent prin continuarea activitatii (reorganizare) sau prin vanzarile din patrimoniu, sumele urmand a fi distribuite de lichidator.
Atributiile lichidatorului sunt bine definite atat in legea insolventei, cat si in cea privind organizarea activitatii practicienilor, nemultumirile fata de activitatea lui trebuiau sa fie exprimate si greselile corectate, eventualul prejudiciu acoperit, in timpul desfasurarii acelei activitati, prin intermediului cererilor adresate judecatorului sindic.


Multumesc pentru raspunsul oferit.

A-ti inteles perfect.

Din pacate,lichidatorul din acest dosar....dupa ce s-a incheiat aceasta procedura juridica....a insolventei -a "disparut " (asa cum a si aparut :-cu oferta la dosar-nu prin numirea expresa a instantei-
Si-a schimbat sediul imediat dupa procedura irevocabila.

Nu are adresa stabila .
Va trebui sa cer relatii despre aceste "schimbari"autoritatilor locale .

Lichidatorul judiciar trebuia sa intocmeasca si Deciziile de incetarea activitatii in baza insolventei debitorului.

Acest fapt nu s-a intamplat nici pana in prezent
-Contractele de munca fiind viabile :-/:-/ pana cand ??? -se vor incheia.
Cine va plati toate prejudiciile create de aceasta situatie ?#-oB-)

va multumesc pentru raspuns,
cu stima si respect,
rodica_post

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul judiciar si-a insusit valoarea materiala a debitoarei.este legal? rodica_post rodica_post Pe rolul instantei se afla dosar de insolventa al societati...X Lichidatorul judiciar vinde utilajele din cadrul societatii in valoare de ... (vezi toată discuția)
Declarare creanta constand in cheltuieli de judecata Irina S. Irina S. In timpul judecarii unui dosar de insolventa/faliment, inainte de inchiderea procedurii, se mai poate declara o creanta provenita dintr-o HJ prin care au fost ... (vezi toată discuția)
Se timbrează cererea de contestație la tabelul creditorilor ? viktorV viktorV Bună ziua ! Am depus o cerere de înscriere la masa credală, a angajatorului meu, în procedura insolvenței acestuia, pentru plata diferențeleor de salarii ... (vezi toată discuția)