avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sopron versus hala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sopron versus hala

Cum pot sa fac dovada faptului ca la adresa vecinilor mei este construita o hala de 600 mp si nu un sopron asa cum scrie in autorizatia eliberata de primarie.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:02, 5 Septembrie 2016
pictures
cui sa le trimit ca este asa de evident ,dar nici macar Inspectoratul in constructii nu isi face treaba ! exista vre-un act normativ care prevede exact ce e o hala ,de la ce dimensiuni o cladire nu mai e sopron ?
Pentru a putea continua dialogul in mod util, ar fi necesar sa clarificam un pic obiectul discutiei. Sa inteleg ca dvs. aveti niste vecini, care au construit o hala, insa in autorizatia lor de construire este scris sopron in loc de hala.
Dvs. ati privit in autorizatie si ati sesizat inadvertenta din hartii cu ce este construit pe teren.

Am inteles corect pana aici? Daca da, se impune sa mai faceti anumite precizari:

La baza autorizatiei de construire se afla un proiect, nu-i asa? Ati privit si in proiect?
In proiect, se detaliaza edificiul, categoria din care face parte, dimensiunile si altele.

Cele de mai sus, sunt corespunzatoare sau nu? Sau doar denumirea edificiului va deranjeaza ori mai sunt si alte aspecte care va deranjeaza? Si nu in ultimul rand, edificiul a fost finalizat si receptionat, daca da, cand?
Referentul care se ocupa de urbanism nu vrea sa ne arate proiectul ,ne tot spune ca sopronul este o anexa gospodareasca si nu scrie nicaieri in lege cum trebuie sa fie .Monstruoasa cladire cu pereti de beton armat are intre 484 de metri patrati cum scrie in proiect (am reclamat si la ISU ARAD ,din adresa ISU reiese suprafata)si 600 .Avem nesansa sa aiba rude in primarie si oriunde am reclamat (Inspectoratul in constructii,Directia Agricola ,ISU,toti vin pe la primarie inainte de control si ne trimit raspunsuri ca totul este ok ,in timp ce in fata casei noastre s-a construit un depozit de cereale de 1000 de tone ,si un parc industrial cu tractoare ,combine ,semanatori si combustibilii aferenti de care cauza nu mai putem trai .
Depozitul este inregistrat la MADR ,fara sa fi cerut de la primarie schimbarea destinatiei din sopron in depozit autorizat . Sopronul a fost construit in iulie 2014,autorizatia de construire s-a dat in 4.11.2014 si receptia lucrarilor s-a facut la 8.12.2014.Am avea vre-o sansa sa primim copii dupa aceste acte de la primarie ? sau doar o instanta le poate cere?
In acest caz, intelegand ca aveti deja usile inchise catre Primarie, va ma raman la dispozitie trei directii posibile (desigur, sub rezerva unei analize in concret a situatiei dvs., si nu doar din ce ati expus aici pe forum):
1) sesizarea Inspectoratului judetean de stat in constructii si a Serviciului disciplina in constructii din cadrul Consiliului judetean;
2) o plangere sau denunt penal, dar trebuie analizata situatia cu foarte mare atentie, caci daca vecinul si autoritatile locale sunt nevinovate puteti fi pus la plata pentru ca ati mobilizat organele judiciare degeaba;
3) a actiune in instanta civila pentru respectarea relatiilor de buna vecinatate (care la fel este discutabila).

Si nu in ultimul rand s-ar pune intrebarea - Ce ati dori dvs sa faca vecinul acum? Sa darame hala? Sau sa-si plateasca impozitele ca si cum ar fi spatiu economic si nu anexa gospodareasca? Sau sa schimbe destinatia cladirii in scripte? Sau sa nu mai faca zgomot?
Cred ca de la aceasta intrebare trebuie plecat. Nu-i asa?

Alte discuții în legătură

Aviz apoi autorizatie isu? TuRa TuRa Buna ziua! Lucrez la o firma iar de curand s-a construit o noua hala. Deocamdata este goala(sunt depozitati doar cativa paleti) si urmeaza a se folosi ca hala ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie omv22 omv22 Am obtinut in instanta anularea definitiva a unei autorizatii de constructii a unei societati comerciale care a ridicat edificiul langa locuinta mea fara a ... (vezi toată discuția)
Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație ... AlinaD. AlinaD. Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație de construire, apoi a trecut-o în acte ca fiind anexa gospodărească (garaj) dar el ... (vezi toată discuția)