avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... intrebare pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

intrebare pensie de boala

buna ziua, va rog ajuti-ma cu un raspuns in anul 2013 in august am fost operata de tumoare col uterin gradul ib2 in italia am facut radio-chimioterapie inainte de operatie .Mentionez ca la vremea aceea eram angajata la posta romana am avut concediu medical apoi am fost in somaj iar acum nu mai am loc de munca si doresc sa ma pensionez pe caz de boala am 50 ani si o vechime de 29 ani in munca . nu stau bine cu sanatatea ca am ramas cu mai multe probleme si doresc sa ma pensionez de aceea va rog sa ma instiintati daca pot sas iau de la oncologie referat fara sa platesc acum la casa de asigurari de sanatate din urma .Somajul l-am terrminat in martie 2016 si am mai lucrat 3 saptamani dupa somaj iar acum nu am nimic Asiept un raspuns de la dumneavoastra multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator32 , utilizator 13:55, 29 Iulie 2016
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

In primul rand, cu actele medicale pe care le aveti deja puteti merge la Comisie si sa cereti informatii. E posibil sa fie suficiente actele pe care le aveti deja si sa nu mai fie nevoie de referat. Dar daca intre timp, de la ultimele acte medicale si pana acuma situatia dvs s-a agravat ar fi bine sa aveti acte medicale cat mai recente si care sa reflecte realitatea. Daca de la comisie vi se cere totusi referat, mergeti la medicul de familie sa va dea un bilet de trimitere la medicul specialist. In situatia in care in program apareti neasigurata atunci medicul de familie va va spune si nu va putea sa va elibereze bilet de trimitere. In cazul acesta o sa fie nevoie sa mergeti la Casa de Sanatate si sa va clarificati situatia. Daca ati avut continuitate pana in aprilie 2016 probabil o sa fie nevoie sa platiti pentru trei luni. Eu stiu ca pentru eliberarea referatului respectiv necesar la comisii, se plateste chiar daca persoana in cauza este asigurata deoarece eliberarea referatului nu se deconteaza de catre Casa de Sanatate. Deci chiar daca nu mai sunteti asigurata eu cred ca puteti intreba medicul cum este situatia cu eliberarea referatului fiindca daca oricum se plateste pentru el s-ar putea sa vi-l elibereze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Geogeta_L Geogeta_L Buna ziua Am si eu o intrebare la dv. Mama mea a fost operata luna trecuta de cancer de col uterin, stadiul IB, in urma unei perioade de 5 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala pop_ro57 pop_ro57 Buna ziua, In urma cu un an am fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin stadiul 2; am efectuat toate procedurile care mi-au fost recomandate: ... (vezi toată discuția)