avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita de proprietate

Buna seara. As avea doua intrebari, daca ma puteti ajuta, in legatura cu limita de proprietate intre curtea mea si cea a vecinului.

1. Peretele casei lui se gaseste pe limita de proprietate: intrebarea ar fi daca a construit legal, tinand cont de faptul ca streasina lui este deasupra terenului meu.

2. Acelasi vecin are un pom fructifer chiar langa gard, iar aproape jumatate din fructe cad toamna in curtea noastra: intrebarea ar fi, ale cui sunt fructele care cad in curtea mea, ale mele sau ale lui?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:10, 31 Iulie 2016
1) Depinde cand a construit, depinde cand ati cumparat dvs., s.a.m.d., teoretic vecinul ar trebui sa-si colecteze apele cu burlane si sa le deverseze pe terenul lui, in functie de situatia concreta din teren.
2) Aveti dreptul de a taia ramurile arborelui care se intind peste terenul dvs. si aveti dreptul de a pastra fructele cazute in mod natural pe terenul dvs. (nu aveti dreptul de a va urca in arbore si de a culege fructele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietarului fondului asupra crengilor tăiate Just-drept Just-drept conform Art. 613, alin.(3) din NCC: Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)