avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract prestari-servicii institutie publica - ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract prestari-servicii institutie publica - societate comerciala

Buna ziua, as dori sa va intreb daca o societate comerciala doreste sa faca un contract de prestari servicii cu o institutie publica, institutia respectiva poate incheia contractul direct, sau trebuie sa aiba produse in catalogul electronic de pe SEAP si societatea comerciala sa aleaga de acolo prestarea de servicii?
Cel mai recent răspuns: Bdy77 , utilizator 20:39, 27 Iulie 2016
ART. 43 din HG 395/2016

  (1) Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât pragurile valorice prevăzute la art. 7 alin. (5) din Lege.
  (2) SEAP pune la dispoziţia autorităţilor contractante posibilitatea tehnică de a achiziţiona direct, prin intermediul catalogului electronic publicat în SEAP, produse, servicii sau lucrări a căror achiziţionare intră sub incidenţa prevederilor alin. (1).
  (3) În cazul în care autoritatea contractantă nu identifică în cadrul catalogului electronic produsul, serviciul sau lucrarea care îi poate satisface necesitatea sau constată că preţul postat de operatorii economici pentru obiectul achiziţiei este mai mare decât preţul pieţei sau din motive tehnice imputabile SEAP nu este posibil accesul la catalogul electronic, atunci autoritatea contractantă poate realiza achiziţia de la orice operator economic, elaborând în acest sens o notă justificativă.
  (4) Achiziţia prevăzută la alin. (1) se realizează pe bază de document justificativ.
  (5) Angajamentul legal prin care se angajează cheltuielile aferente achiziţiei directe poate lua forma unui contract de achiziţie publică sau, după caz, a unui document fiscal ori a unei comenzi, inclusiv în cazul achiziţiilor iniţiate prin intermediul instrumentelor de plată ce permit posesorului să le utilizeze în relaţia cu comercianţii în vederea efectuării de plăţi, fără numerar, pentru achiziţionarea de produse, servicii şi/sau lucrări prin intermediul unui terminal, cum ar fi, dar fără a se limita la, cardurile de plată şi/sau portofele electronice.


Prin urmare, daca veti cumpara direct OFF LINE va trebui sa faceti o nota justificativa pt a argumenta motivele. Se cam intelege ca ar trebui sa faceti ON LINE, din catalogul de produse SEAP. Motivul este ca din 2018 toate achizitiile se vor face ON LINE, prin SEAP.
Multumesc pentru raspuns, dar in cazul meu, institutia publica presteaza serviciul. Societatea privata este beneficiarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Contract sau seap ? ana500 ana500 Buna ziua . Vreau sa ma lamuresc si eu cu un aspect daca ma puteti ajuta . Lucrez intr-o institutie publica - o scoala . Achizitiile le facem prin SEAP ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice simcarom simcarom Buna ziua As vrea sa stiu daca achizitiile publice pentru lucrari sant obligatorii pe SEAP Sau pot fi si prin negociere directa sau prin cerere de ... (vezi toată discuția)