avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model cerere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model cerere

Buna ziua. Am o sentinta definitiva printr- decizie a inaltei curti de casatie si justitie def din luna ianuarie, insa sentinta nu poate fi pusa in executare ptr ca nu a fost trimis inca dosarul la instanta de fond. Mi s-a sugerat sa fac o cerere catre inalta curte, prin care sa solicit o urgentare. Cum ar trebui sa formulez acesta cerere. Poate ma puteti ajuta cu un exemplu. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 00:53, 11 August 2016
C ă t r e Judecătoria_

Secţia_
Dosar nr._
Soluţionat la data de_

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul_, domiciliat în_, strada_, nr._ bloc_, ap._, judeţul_, în calitate de reclamant în dosarul nr._ soluţionat de Judecătoria_ la data de_, vă solicităm respectuos să

URGENTAȚI ARGUMENTAREA ȘI REDACTAREA HOTĂRÂRII

în prezenta cauză.

Motivele cererii:

În drept, potrivit art. 426 alin. 5 din Noul Cod de Procedură Civilă, hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare.

În fapt,_ (se arată motivele de fapt pentru care se impune redactarea hotărârii cu prioritate).

Prin urmare, având în vedere că termenul de 30 de zile prevăzut de NCPC pentru redactarea hotărârii a expirat, dar și motivele de fapt indicate mai sus, vă solicităm respectuos să urgentați motivarea și redactarea hotărârii judecătorești în prezenta cauză.

Data_ Semnătura_

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti. Adrinuta Adrinuta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti in cazul divortului, avand in vedere ca au trecut ... (vezi toată discuția)
Greseala in sentinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In sentinta civila de divort s-a gresit numele. Cum pot rectifica greseala? Aveti un model de indreptare a greselii? Va multumesc (vezi toată discuția)
Corespondenta de la judecatorie se poate redirectiona la cerere? Sever Simion Sever Simion Pentru doua luni am plecat din locuinta si localitatea de domiciliu. Intre timp vad pe portalul instantelor ca au aparut actiuni contra mea si va rog sa imi ... (vezi toată discuția)