avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lipsire de libertate si amenintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lipsire de libertate si amenintare

buna ziua,

am si eu o intrebare. sa incep prin a povesti ce s-a intamplat.
sunt divortata din septembrie 2014. custodie comuna, domiciliul fetitei la mine.
fostul sot a venit in weekendul in care avea dreptul de a lua minora(6 ani) si a o duce la adresa lui de domiciliu. intre timp s-a razgandit si m-a anuntat ca va ramane peste noapte cu ea la actuala iubita. actuala iubita are la randul ei un baietei de aprox 9 ani. in noaptea respectiva fostul sot trebuia sa lucreze si mi-a spus ca va lasa fetita in grija iubitei sale. totul bine si frumos pana in dimineata urmatoare cand am vorbit cu fetita si mi-a spus ca a fost lasata in casa cu copilul ei toata noaptea, ea plecand imediat ce ei au adormit. fetita s-a trezit din cauza celui mic care nu o lasa sa doarma. cand am intrebat ce s-a intamplat m-au mintit ca ea a coborat la ora 6 dimineata 5 minute sa cumpere de la magazine lapte.
in urmatoarea noapte iar a refuzat sa se duca la adresa de domiciliu ramanand tot acolo. la ora 4.30 noapte in urma unui scandal intre cei doi adulti a luat fata si s-a dus cu ea acasa. am martora pe fosta soacra.
ieri...fiind iar dreptul lui la vizita de la ora 18.00 la 21.00 a venit sa ia fetita la ora 20.30 si mi-a spus ca o adduce la timp. la 20.59 m-a sunat si mi-a zis ca mai intarzie 5 minute motivand ca este foarte aglomerat pe drum. la 9.20 cand a ajuns cu fetita era in masina si actuala iubita cu baietelul ei. m-am dus catre masina sa iau copilul iar ea a luat o de pe partea masinii unde eram si a pus-o in partea cealalta si ii spunea sa nu vina la mine. m-am dus pe partea cealalta a masinii si nu m-a lasat sa iau copilul. fostul sot incerca sa ii explice sa ma lase sa o iau si ea nu dorea, insista la cea mica ca sa nu mearga la mine. am facut apel la 112 , am anuntat ce se intampla si a ramas sa trimita un echipaj la adresa mea. am trecut strada catre scara blocului meu sa astept sa vina politia. cand am vazut ca ea s-a urcat la volan(fiind bauta pt ca mi-a confirmat si fostul sot si nu are nici permis) m-am dus iar la masina. I-am zis celei mici sa stea linistita ca rezolvam imediat iar ea in cel moment a incercat sa dea in mine, geanul de la masina fiind deschis, m-am ferit si am trecut iar strada. a coborat din masina si a oprit o fostul sot si a bagat o iar in masina. in acel moment cea mica a prins momentul si a iesit din masina. am luat copilul si am mers catre parintii mei care...auzind cum tipa si ma injura au iesit afara. le-am dat o pe cea mica si...pana sa vina politia ei au plecat.
tin sa precizez ca am martori care spun ca isi bate copilul, il tine singura incuiat in casa sau in masina.
cum ma invatati sa procedez?
din cate am inteles ea are probleme cu reclamatiile la politie.
am uitat sa precizez ca m-a injurat, amenintat de fata cu ambii copii.

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
danuta2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: danuta2010 , utilizator 12:40, 1 Septembrie 2016
Anuntati DGASPC despre aceasta intamplare si reclamati la politie. Cred ca puteti cere si ordin de protective pentru copila impotriva concubinei.
De asemenea, informati in scris fostul partener ca nu sunteti de acord sa mai duca fetita in apropierea concubinei datorita a ceea ce s-a intampla si povestiti din nou intamplarea, in scris in cadrul mailului.
Spuneti ca are sustinerea dumneavoastra pentru a avea o legatura frumoasa si fireasca cu copila dar ca din cauza ca actuala partenera a incercat sa rapeasca copilul minora se teme sa mai plece si apropierea de o asemenea persoana o poate traumatiza foarte rau.
Propuneti fostului partener sa vada copila la domiciliul dumneavoastra sau in parc, sub supravegherea dumneavoastra
Intrebare, in afara de parinti aveti si alti martori a ceea ce s-a intamplat?


Fostul sot mai este martor si mi-a zis ca este de accord sa mearga cu mine la sectia de politie. chiar aseara dupa ce s-au linistit apele m-a sunat si a mers cu mine la politie. doar ca ajungand acolo aveam de stat pana dimineata deoarece au avut loc cateva arestari si nu aveau timp sa ne ia noua declaratii decat spre dimineata.
eu nu vreau ca tatal sa nu isi mai vada fetita. vreau sa o vada ori in prezenta mea...ori la domiciliul lui in prezenta bunicii paterne.
idea este ca pe data de 05.08.2016 trebuie sa o ia pe cea mica in concediu 2 saptamani iar eu nu am incredere si nu o pot lasa sa mearga cu el...nu am incredere ca nu o va duce iar in prezenta acelei femei.
o sa ma duc la sectie in aceasta seara pt a face plangere importiva ei pt rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate si amenintare...
dar nu stiu ce si cum sa fac sa am siguranta ca nu o mai duce in prezenta sau la domiciliul acelei femei.
daca nu o sa I-o dau in programul de vizita imi va face iar plangere la politi ca nu I-o dau(mi-a mai facut cand eu eram cu ea mica la mare si era intr o joi ...deci dreptul lui de vizita)
Daca fostul sot a mers cu dumneavoastra la politie ca martor parerea mea e sa mai insistati tot cu el ca sa dea o declaratie. In felul acesta, daca se razgandeste si duce fetita la concubina nu o sa va poata acuza ca nu o mai dati la program.
Discutati cu el sa nu mai duca copila acolo.
Un om normal la cap, dupa un asa eveniment ar evita persoana respectiva.
Buna ziua.
Am fost vineri seara la sectia de politie si am depus plangere importiva iubitei. A mers cu mine dar...nu a dat nici o declaratie. a zis ca va da cand o sa il cheme ca martor.
eu vreau doar ca fatita noastra sa nu mai intre niciodata in legatura cu actuala lui iubita.
este de ajuns declaratia pe care sa mi-o dea din care sa reiasa ca de angajeaza ca nu va mai duce fetita in preajma ei. Sau cum se formuleaza?
ma ajuta la ceva acea declaratie? chiar imi este teama sa imi las fetita in preajma acelei doamne.
Buna ziua

Revin cu o alta intrebare, In cazul in care o persoana are mai multe plangeri la politie pentru violenta si amenintare, la una dintre ele este atasat si un raport IML(nu grav) si I-am facut si eu o alta plangere dar la o alta sectie de politie pentru amenintare ce I se poate intampla?
totul s a intamplat De fata cu 2 copii minori si cu actualul ei iubit(ea fiind sub influenta bauturilor alcoolice in acel moment) a fugit spre mine pentru a ma bate dar a fost oprita de iubitul ei.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Abandon Izabella  alexandra Izabella alexandra Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)