avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon

Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu as dori custodia fetitei. Oare as avea sanse? Ea acum nu lucra. Si nu are din ce so intretina pe fetita. Fetita are acum 4 ani jumate. Eu lucru si amie salariu. As vrea sa-mi vad fica da ea mio spus ca nu se poate numa daca ma duc unde stau ea cu amantu si numa cu bani. Va rog din suflet sa-mi spuneti ce pot face? Eu nu ma pot duce acolo pt ca am fost amenintat cu moartea de amantul ei...va rog sa ma ajutati...sufar ft ft mult pt ca nu stiu nimic de fetita din data de 29.10 2016 si pana in prezent. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 26 Noiembrie 2016
Chiar daca v-a parasit si este o abandonare a persoanei dvs. fapta nu constituie infractiune.

Pentru a putea vizita copilul obtineti hotarare judecatoreasca.
Legea va da dreptul de a angaja si avocat daca nu va descurcati singur cu toate problemele legate de proces.
Si cu pensia alimentara ea o poate revolva? Tot timpu sunt amenintat de ei si tot nu pot face nimic? Dar daca am martori ca o bate pe fetita mai tot timpu cand face o mica greseala nici asta nu ma ajuta cu nimic. Sau sa va mai spun un lucru. Vor sa plece in Germania in februarie si probabil vreau so duca si pe fetita. Eu chiar nu pot face nimic daca e totul adevarat?
Iar daca ajung sa imi raspunda la telefon nu zic nimic de fetita desi ntreb tot timpu. Ba mai mult au invatato sa fie impotriva mea
...adica " nu-l vreau si nu-la iubesc pe tati"

Si am ramas sa si platesc dupa ce m-a parasit utilitatile care sunt pe numele ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Firesc sa platiti utilitatile ca doar folositi, nu se poate sa folositi curent si sa plateasca fosta, nu ?
De asemenea e firesc sa platiti pensie sau sa va intretineti copilul in natura, deci da, daca va actioneaza in judecata pt a cere pensie, va reusi.
Ce ati avea dvs de cerut in instanta e sa cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si sa aiba locuinta la dvs daca puteti dovedi ca o bate.
Daca locuita se va stabili la mama, cereti sa aveti un program de relatii cu minora.

Nu va putea pleca cu minora in strainatate fara acordul dvs sau incuviintare de la instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare partaj dj_ane2001 dj_ane2001 Buna dimineata!astazi as dori sa plec impreuna cu fetita de acasa definitiv si as dori sa-mi spuneti ce acte trebuie sa iau din casa in vederea partajului ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca. demersuri gabrielatoni gabrielatoni Am o fetita de aproape trei ani nu este nascuta in romania .Am nascuto in Londra .Nu sunt casatorita cu tatal fetitei .Am venit in romania cu fetita acum 2 ... (vezi toată discuția)
Minor BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o ... (vezi toată discuția)