Buna dimineata!astazi as dori sa plec impreuna cu fetita de acasa definitiv si as dori sa-mi spuneti ce acte trebuie sa iau din casa in vederea partajului tinanad cant ca in timpu casatoriei am facut casa cu finisaje superioare si am cumparat un audi a6.ca de ex facturi sau bonuri nu mai am de la mobila.masina de spalat.frigider etc si e normal sa se imparta totul pt ca dupa atatia ani de inselat si batai macar cu vreo doi leuti sa ma aleg si eu ca sami cresc fetita de 9luni linistita.am su doua credite pe numele meu care sunt dinaintea casatoriei.dar banii tot cu sotul meu iam cheltuit.deasta vreau sai iau cativa banuti sa nu raman si inselata cu un copil si datorii pe drumuri si el ramane cu aanata in casa noua terminata de un an.ma tot ameninta ca imi ia fetita.ce trebe sa fac ca sa nu aiba nici o sansa sa mio ia?pot sa plec pur si simplu c fetita la ai mei??el tot zice ca are bani si relatii si imi ia fetita cand vrea el.cum sa procedez???sun disperqata.va multumesc
Copie dupa cartea de identitate a masinii, facturi/ bonuri cate sunt, faceti un inventar al bunurilor din casa pe care sa-l semneze vreo 2 martori care nu va sunt rude. Puteti sa faceti si fotografii ale bunurilor.
Puteti pleca cu fetita si puteti introduce actiunea de divort. Pe calea ordonantei presedintiale puteti cere ca domiciliul copilului sa fie stabilit provizoriu la dvs.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, adica ambii parinti decideti in privinta copilului, aveti drepturi si obligatii ( teoretic) egale, tatal va avea un program de vizita daca nu-l lasati sa viziteze copilul, va plati pensie, iar domiciliul copilului va fi la dvs.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abandon
Izabella alexandra
Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)