avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... concediu fara plata in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

concediu fara plata in invatamant

Buna ziua. As vrea sa stiu daca se poate acorda concediu fara plata pentru un an pentru rezolvarea unor probleme personale, conform CCM art 31 paragraf 4:"Cadrele didactice titulare au dreptul la concediu fără plată pe timp de un an şcolar, o dată la 10 ani, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ/inspectoratului şcolar (în cazul personalului didactic de conducere, de îndrumare şi de control), cu rezervarea postului didactic/catedrei pe perioada respectivă." desi am numai 6 ani si si ce conditii?
Cu cat timp inainte pot sa depun cererea pentru acordarea concediului fara plata si daca acest lucru se poate face in timpul in care eu sunt in concediu de odihna(practic, as vrea sa intru din concediu de odihna in cel fara plata).
Daca acest concediu fara plata mi s-ar acorda, scoala imi da o adeverinta in care se mentioneaza faptul ca am suspendat contractul de munca si ca sunt in concediu fara plata ?
Daca nu ma reintorc la locul de munca in timpul acelui an in care am concediu fara plata, pierd automat postul rezervat si mi se elibereaza actele de incetare a contractului de munca la locul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 30 Iulie 2016
Textul CCM se refera ca o data la10 ani, aveti dreptul la CFP, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.

Puteti depune cerere de acordare a CFP, inainte de terminarea CO. Ar trebui sa verificati in procedura operationala de acordarea concediilor daca exista un astfel de termen.

Art. 54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Daca nu va reintoarceti la locul de munca la expirarea perioadei de CFP, pierdeti rezervarea postului si este posibil sa se decida desfacerea disciplinara a raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate ... lenuta_topala lenuta_topala Bună ziua! Sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate vechime şi am fost în concediu fără plată un an şi jumătate (februarie 2019- august 2020). ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata maria1956 maria1956 In ce conditii profesorii pot beneficia de concediu fara plata? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata invatamant simulink simulink Buna ziua! Sunt titulara in invatamant de 2 ani. Pot sa cer concediu fara plata? (vezi toată discuția)