avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... desfasurare activitate in avocatura pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

desfasurare activitate in avocatura pe teritoriul Italiei

Buna ziua as avea nevoie de un sfat urgent daca va fi posibil,m-ar interesa care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru ca un avocat roman cu cabinet individual in Romania sa acorde consultanta juridica romanilor de pe teritoriul Italiei.Am tot studiat diferite pagini pe internet insa nu am gasit un raspuns concret la intrebarea mea,informatiile gasite aveau un caracter general asupra desfasurarii acestei activitati in cadrul tarilor membre UE iar cu privire la statul italian am gasit informatii cu privire la modalitatea echivalarii diplomei si a exercitarii profesiei la nivel general,inclusiv in ceea ce priveste cetateni italieni,pe mine insa ma intereseaza strict acordarea de consultanta romanilor din Italia.Va multumesc si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 05:53, 16 Septembrie 2009
Da aceea parerea mea era mai pragmatica si utila.
Stimate coleg lascoschi,

Consider ca acest forum a fost gandit pentru a da solutii celor care doresc sa-si rezolve o problema, ci nu sa ne confruntam noi, consultantii, in mod direct si, in plus fara sa argumentam cele afirmate. Nu am inteles care a fost "parerea" dvs. "mai pragmatica si mai utila" care a rezultat in urma interventiei dvs.:
Au aratat foarte frumos colegii mai de sus dar puteti acorda consultanta de pe teritoriul Romaniei.
Sau doriti neaparat sa va stabiliti un sediu profesional sau un birou in Italia ?

Daca doreati drept de reprezentare in fata instantelor era altceva.

Imi cer scuze administratorului pentru aceasta interventie care nu aduce nici o solutie utilizatorului pentru problema supusa spre rezolvare.
Un cordial salut,

Constantin Radu Calugaru
Sa inteleg ca nu considerati pragmatica si utila solutia propusa de mine?
Parerea mea este ca daca nu doreste sa acorde asistenta juridica sub farma reprezentarii in fata instantelor italiene nu are absolut nici un rost sa faca mai multe demersuri care nu se stie daca il vor ajuta in mod efectiv.
Eu m-am interesat despre cum sta treaba in Italia si de aceea i-am recomandat asa ceva.
Dar se stie ca fiecare are dreptul de a alege o parere sau alta.
Sfatul meu era in sensul expus de mine.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Va salut!Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale in vederea aflarii posibilitatilor si procedurilor prin care as putea practica meseria de jurist pe ... (vezi toată discuția)
Avocatura peste hotare 85anca 85anca buna ziua am si eu o intrebare, ca avocat stagiar in ro pot profesa in italia? si daca da cum se procedeaza, va multumesc (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat urgent! jinx22 jinx22 salut, am o prietena care a preluat o societate de la un italian(bun prieten de'al ei).stia ca firma nu avea activitate, insa nu au fost paltite darile la ... (vezi toată discuția)