avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taiere padure de catre proprietar- sanctiuni?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taiere padure de catre proprietar- sanctiuni?

buna seara . de cand sau dat titlurile de proprietate detin o suprafata de padure . am taiat in fiecare an fara restrictie si fara sa anunt pe cineva. acum am auzit ca daca doresc sa mai tai este nevoie sa merg la ocolul silvic zonal si chiar la primarie sau politie de frontiera (locuiesc la Dunare) , altfel sunt pasibil de sanctiuni . astept sa ma edificati .
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 19:29, 30 Iulie 2016
Chiar dacă aveți pădurea în proprietate trebuiesc respectate prevederile Codului Sivic:www.avocatnet.ro/content/art...
și a Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice: [ link extern ] .
Orice recoltare și transportare de masă lemnoasă, se raportează în SUMAL (detalii aici :[ link extern ] .
Organele de poliție ori poliție de frontieră au dreptul de a constata infracțiunile și contravențiile din actele normative mai sus prezentate.
Drept este că, implicarea activă începând din anul 2013 a organelor poliției de frontieră (în zona de responsabilitate) și implicit ,, la Dunăre'' a dus la această teamă, însă nu trebuie să mergeți la poliție de frontieră, ci să intrați în legalitate. Ei vor verifica printre altele, informativ-operativ, recoltările și transporturile din zona de responsabilitate, accesând baza SUMAL la care au acces și în situația în care transportul nu figurează înscris vor lua măsurile legale.
Consider măsura ca fiind una bună, gândiți-vă ce ar însemna dacă persoane certate cu legea, ar fura și transporta materialul lemnos aparținând proprietății d-voastră.
În rest succes,
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia "sumal" ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a intocmi declaratia \"SUMAL\"si actul normativ care o prevede, daca exista asa ceva. (vezi toată discuția)
Obligaþia utilizãrii programului sumal Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna seara, O societate comerciala care are cod caen 1623 - Fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie, pentru constructii are obligatia utilizarii ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost confiscat materialu si am primit amenda pe nedrept, consider eu. NicoMiha NicoMiha VA ROG MULT SA IMI RASPUNDA CINEVA DAK ASI PUTEA SA FAC CEVA SA IL MAI RECUPEREZ... vreu sa povestesc tot ca sa se inteleaga. am o locuinta in localitatea ... (vezi toată discuția)