Am dat in arenda un hectar teren agricol,si am optat ptr.plata arendei in natura.Arendasul,nu-mi echivaleaza produsele in lei-pe baza pretului minim al produselor ,stabilit de C.J-Prahova,ci face simplu:ai de primit 800kg. produse ca drept de arenda,inmulteste cu 16%(imp.venit)+ 5,5% CASS= 21,5% DIN CANTITATE DE PRODUSE la care ai dreptul.Simplu,iar lui ii creste profitul -desi valoarea arendei nu e nici jumatate din subventia pe care o primeste ptr. terenul meu????
Impozitul pe teren care se plateste la primarie e ceva si impozitul pe venitul din arenda e altceva. La acesta din urma va referiti si se plateste la anaf (trezorerie). Daca va considerati nedreptatit, dupa ce ati sesizat in scris arendasul, puteti sa va adresati si la anaf.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.