avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in muncă

Bună ziua.
Dacă am lucrat pe perioadă determinată in fiecare vară de la vârsta de 16 ani din timpul studiilor liceale pana la cele de masterat inclusiv, se poate considera vechime in muncă si perioada in care am fost elev sau student?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 14:59, 2 August 2016
Perioada in care ati urmat cursurile invatamantului preuniversitar sau universitar nu constituie vechime in munca.

Numai munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca, potrivit art.16 alin.4 C.mun.

Perioada in care ati urmat cursurile unei facultati la zi constituie stagiu de cotizare asimilat la pensie.

Legea nr.263/2010:
Art.49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
....
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...
@nastalin,

Orice perioada in care ati desfasurat activitate pe baza unui contract de munca se constituie ca vechime in munca,indiferent de statutul dvs la acel moment,respectiv elev/student !
Cred ca acest aspect va interesa in principiu cand ati adresat intrebarea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Master la zi -vechime in munca? ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua,masterul la zi se pune vechime in munca sau doar facultatea la zi.Multumesc! (vezi toată discuția)
Anii de facultate si masterat sunt considerati vechime in munca? user123456 user123456 in extrasul revisal apar locurile de munca si inclusiv anii de facultate ca si vechime? (vezi toată discuția)