avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe teren pe care nu il mai detin
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe teren pe care nu il mai detin

Buna ziua.
Anul trecut in urma decesului unei matuse am dobandit terenuri extravilane si intravilane. Anul trecut, 2015, am fost la primarie pentru a cere o situatie a terenurilor detinute de matusa pentru ca o parte stiam ca au fost vandute ca sa pot face actul de succesiune. Am primit de la primarie acte ca detin doar 2 terenuri extravilane ca cele intravilane au fost vandute. Am facut succesiune, platit taxe si impozite la zi pentru terenuri iar acum am aflat de la cel care il lucra(arenda) ca eu nu mai sunt propietar pe terenuri din 2008. Am cerut o explicatie la primarie de ce am platit in fiecare an impozit pe terenuri care nu mai le detin si de ce anul anterior am primit acte cu situatia gresita a terenurilor pentru a face succesinea. Raspunsul primariei a fost: Nu este vina noastra ca matusa nu a depus in 30 de zile contractul de vanzare-cumparare pentru a nu mai plati impozit si ca daca nu aduc contractul eu o sa platesc in contiunare impozit chiar daca nu il mai detin, ba chiar vroia conform legii sa platesc si penalizari ca de 8 ani eu nu am adus contractul, ca asa e legea. Nu am gasit nici un contract de V-C in actele matusii, acum caut notarul la care s-au facut actele petru a aduce o copie. Nu cunosc legea fiscala si normele de aplicare dar as dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez in rezolvarea situatiei si daca mai pot recupera taxele platite de 8 ani. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren pe care nu il mai detin stanciucos stanciucos Buna ziua. Anul trecut in urma decesului unei matuse am dobandit terenuri extravilane si intravilane. Anul trecut, 2015, am fost la primarie pentru a cere o ... (vezi toată discuția)
Am un bunic si o bunica care au murit.( denumiți in continuare ... Florina2020 Florina2020 Am un bunic si o bunica care au murit.( Denumiți in continuare X si Y) Ei au avut 2 terenuri extravilan si 1 teren intravilan ce au rămas mostenire la fii ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)