avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura si chitanta la vanzarea catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura si chitanta la vanzarea catre persoane fizice

Buna seara,

sunt PFA si ma intereseaza cum se procedeaza in cazul vanzarii in cantitati mari (tone) de produse agricole( cereale) catre persoane fizice - se factureaza si se emite chitanta sau se plateste de catre persoana fizica la banca?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Leu , Contabil 22:56, 2 August 2016
In nici un caz nu emiteti chitanta catre persoane fizice. Va cumparati casa de marcat. Numerarul se poate incasa si in banca daca este depus de persoana fizica direct in contul dvs. de PFA. Atentie la plafonul de incasare de la persoane fizice. Legea tocmai s-a modificat - vedeti OUG 32/2016 - si este posibil sa puteti incasa nelimitat in numerar de la persoane fizice. Verificati daca activitatea care o desfasurati se incadreaza la OUG 32/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)
Sold registrul de casa cerica2007 cerica2007 Buna seara.Puteti sa-mi spuneti care mai este maximul soldului final la registrul de casa?Pot sa am in casa de pe o zi pe alta mai mult de 10.000 roni?Multumesc (vezi toată discuția)