avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rebransare si renuntare la contoare apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rebransare si renuntare la contoare apa calda

Buna ziua,

In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de termoficare s-a obtinut usor debransarea.
De ceva vreme,vecinii direct afectati , cer rebransarea , avand in vedere problemele care le au din aceasta cauza pe coloana de incalzire, inclusiv mucegai.
In apartament nu sta nimeni, ani de zile proprietarul a fost plecat din tara, anul trecut a decedat, iar mostenitorul nici nu vrea sa auda de rebransare.
Acesta vrea sa dea jos si contoarele de apa calda, pe motiv ca nu sta nimeni in apartament (are apartament in alta localitate) si nu are nevoie de apa calda.
Se poate obliga proprietarul(mostenitorul) pentru rebransare, respectiv se poate accepta dorinta acestuia de a renunta la contoarele de apa calda ?
Cel mai recent răspuns: ewe , utilizator 12:44, 5 August 2016
Buna seara,
In mod sigur NU!
Cum sa obligi pe cineva sa primeasca un serviciu de care nu are nevoie?
Daca va formula cerere sa se debranseze de la apa rece si calda TREBUIE aprobata atata timp cat nu intrerupe apa altora.
Este o problema esentiala,momentul si dispozitia in vigoare cand se solicita debransarea sau rebransarea
Afirmati ca proprietarul initial in anul 2000 ,din considerente personale,in baza unei simple cereri la furnizorul de energie termica a inteles sa renunte la sistemul centralizat de incalzire
Vecinii apartamentului debransat sunt indreptatiti sa solicite fie rebransarea respectivului spatiu cu destinatia de locuinta la sistemul centralizat de incalzire,prin asigurarea unei surse alternative de caldura in respectivul spatiu cu destinatia de locuinta care sa asigure minimum de temperatura legal prevazut ,temperatura necesara pentru ca sa nu afecteze temperatura din apartamentele invecinate
Av.Gabriel a scris
Daca va formula cerere sa se debranseze de la apa rece si calda TREBUIE aprobata atata timp cat nu intrerupe apa altora.

Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu apa,se realizeaza in imobilele de locuit in comun prin instalatia parte comuna care asigura prin T-ul de bransare alimentarea individuala a fiecarui apartament in parte
Debransarea individuala de la apa rece/calda se realizeaza din apartamentul al carui proprietar solicita debransarea,iar masura debransarii de la furnizarea apei a unui apartament nu afecteaza,nu intrerupe asigurarea furnizarii apei la restul proprietarilor
Este situatia concreta de debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu apa calda,sau situatiile speciale cand apar defectiuni pe instalatia individuala,se inchide robinetul/nvana de bransament a apartamentului respectiv,interventie care nu afecteaza restul proprietatilor
Buna seara doamna "Ynocentta",
Pentru prima parte a raspunsului "Este o problema esentiala,momentul si dispozitia in vigoare cand se solicita debransarea sau rebransarea
Afirmati ca proprietarul initial in anul 2000 ,din considerente personale,in baza unei simple cereri la furnizorul de energie termica a inteles sa renunte la sistemul centralizat de incalzire
Vecinii apartamentului debransat sunt indreptatiti sa solicite fie rebransarea respectivului spatiu cu destinatia de locuinta la sistemul centralizat de incalzire,prin asigurarea unei surse alternative de caldura in respectivul spatiu cu destinatia de locuinta care sa asigure minimum de temperatura legal prevazut ,temperatura necesara pentru ca sa nu afecteze temperatura din apartamentele invecinate" va rog sa-mi spuneti TEMEIUL DE DREPT!
Atunci , urmatoarele articole din Legea 230/2007, actualizata , la ce se refera?!?

"Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
............................................................................................................................
Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Buna seara,
Cand a formulat cerere de debransare a PRIMIT APROBAREA LEGALA DE ATUNCI.
S-a debransat LEGAL nu in nume propriu.
Va reamintesc ca celelalte apartamente sunt BRANSATE si nu a taiat tevile altor vecini.

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)