avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie civila in UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie civila in UK

as dori sa aflu cat mai multe despre casatoria in uk, suntem un el si o ea cetateni romani si nu stim unde trebuie sa mergem ptr acte, dak este ca in romania (analize) sau numai niste documente prezentate la consulatul roman. multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:00, 3 August 2016
Buna ziua,
E vb despre o castorie oficiata la consulat sau ambasada Romaniei sau de un reprezentant al UK?
Daca e la ambasada sau consulat e ca in Romania.
Pentru cele oficiate de reprezentanti ai UK intrebati la starea civila engleza.
La ambasada României din UK nu se oficiaza casatorii:
Căsătoria în Marea Britanie
În conformitate cu prevederile art. 43 alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţenii români, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi.
În conformitate cu legislaţia britanică, căsătoriile pot fi încheiate doar în anumite clădiri/localuri şi de către anumite persoane (Approved Premises and Approved Registrar), misiunile diplomatice nefiind incluse în această categorie.
Pentru a vă căsători în Marea Britanie este necesar să vă adresaţi personalului de la City Hall/ Town Hall din localitatea/ districtul din Marea Britanie unde locuiţi dumneavoastră sau logodnicul/ logodnica dumneavoastră. După ce vă veţi fi căsătorit va fi necesară înscrierea căsătoriei şi în registrele de stare civilă române.

[ link extern ]

Ca romani nu stiu ce conditii trebuie sa indepliniti sau daca se poate sa va casatoriti in fata autoritatilor britanice. Poate daca munciti si locuiti acolo cu forme legale e posibil. Intrebati la primaria din localitatea unde sunteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean britanic si dreptul de sedere ContSters74714 ContSters74714 buna ziua.imi pare rau daca deschid din nou un subiect discutat,dar nu am gasit nimic ce ar putea sa ma lamureasca.logodnicul meu este cetatean britanic si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt casatoria cu un cetatean tunisian magdablonda magdablonda Asi dori sa stiu forma cea mai simpla prin care ma pot casatori cu un cetatean tunisian,ce acte sint necesare pt casatoria in tunisia,sau in romania care este ... (vezi toată discuția)