avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Pentru anagajarea unui paznic in cadrul unei primarii, la concursul de ocupare a postului scos la concurs, este legal sa se ceara o experienta de minim 9 ani in domeniu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 3 August 2016
1. Conform legislatiei in materie, la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.

2. Conditiile generale ,prevazute de HG 286/2011,sunt :
a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România; b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exerciţiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

3. Condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care participă la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se stabilesc, pe baza fişei postului, la propunerea structurilor în al căror stat de funcţii se află funcţia vacantă. (art.4 alin.1 din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice )

4. In speta, angajatorul poate stabili ca si conditie de participare la concurs o vechime de minim 9 ani in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 - conditii de participare la concurs ptr. postul de conducere contabil sef, in cadrul institutiei publice -asistenta sociala, (vezi toată discuția)
Angajare si numire sef persoana cu cazier in autoritate publica images images Intrebarile mele sunt: - se poate angaja o persoana care a facut puscarie vreo 4ani intr-o institutie sau autoritate publica fara ca ea sa aiba obtinuta ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Va rog, care sunt conditiile pentru ocuparea postului de contabil sef, mentionez ca postul este la bugetari, post contractual de ... (vezi toată discuția)