avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exista cale de atac ordinara impotriva incheierii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare?

exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 04:07, 21 August 2016
1. Prima observatie. Fiind vorba de o cauza veche cred ca a declarat apel in baza vechiului Cod de procedura penala. Cauza mea e inventata de asa-zisele organe judiciare dupa intrarea in vigoare a legii noi

2. Invalidez prima observatie. ...de fapt vad ca instanta foloseste referintele la NCPP...

3. Multumesc pentru jurisprudenta interesanta, insa fiindca din experienta am formulat contestatia in anulare pentru care la fel am jurisprudenta, insa si legea corepunde dar judecatorii au declarat ca n-am dreptul sa formulez contestatia in anulare impotriva hotararilor definitive contrazicandu-se cu art. 426 din CPP, banuiesc ca nu pot formula nici apel cu atat mai mult cu cat legea nu permite

4. remarc totusi din nou ca legea indica faptul ca se pot ataca prin apel orice "masura sau .. act al instantei", cf. art. 409 (1) f) "f) orice persoana fizica ori juridica ale carei drepturi legitime au fost vatamate nemijlocit printr-o masura sau printr-un act al instantei, in ceea ce priveste dispozitiile care au provocat asemenea vatamare. "

Iar art. 408 declara ca se poate face apel impotriva sentintelor dar nu si ca nu se poate face apel impotriva altor tipuri de hotarari.

In concluzie am sa incerc... multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
eusaisapte, utilizator
M-am grabit cand am raspuns la intrebare. Eu am avut in vedere ca titularul cererii are calitatea de avocat. Eroarea a continuat si cand am citat jurisprudenta deoarece art. 409 alin. 1 lit e care permitea avocatului ales sau din oficiu sa declare apel indiferent daca a formulat sau nu cerere de anulare sau reducere, a fost modificat prin OUG 18/2016 in sensul ca acuma poate declara apel doar daca amenda a fost aplicata prin sentinta.
In concluzie,nu se poate face apel in alte conditii decat cele impuse de CPP.
Asa e, asta n-am mai verificat.

Ma gandeam eu despre OUG 18/2016 ca nu scapa ocazia madam Pruna sa faca jocurile murdare ale magistratilor care impiedica infaptuirea justitiei prin modificarea legii in contradictoriu cu Constitutia

Din fericire a facut o gafa la contestatia in anulare permitandu-mi s-o formulez oricand

Art. 409 e) e tot o gafa fiindca amenda judiciara se aplica prin incheiere nu sentinta
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
eusaisapte, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
m-au acuzat de ultrajul judiciar,

m-au arestat cu 4 mascati si 2 politisti spargandu-mi apartamentul,

au santajat telefonic pe mama mea sa ma convinga sa ma internez la psihiatrie

au incercat sa ma interneze nevoluntar la psihiatrie falsificand o hotarare un fond cu ajutorul unui fost politist pe care l-au facut judecator sa falsifice hotarari. Am anulat hotararea in contestatie drept dovada

imediat dupa ce le-am anulat hotararea de internarea nevoluntara la psihiatrie, au introdus obligarea la tratament medical. instanta a declarat-o inadmisibila, dupa care parchetul a declarat contestatie si instanta a declarat-o si nefondata :)

au falsificat o ordonanta de renuntarea la urmarire penala inainte sa puna in miscare actiunea penala si imediat i-a turnat CCR declarand art. 318 neconstitutional :)

mafia magistratilor romani trebuie sa fie cea mai proasta mafie din istoria omenirii... s-au ales toti cu dosar penal si control psihiatric, inclusiv seful Inspectiei Judiciare, ministrul MAI si urmeaza restul. Sunt disperati sa musamalizeze scandalul si pica unul dupa altul ca mustele...

Cheltuieli judiciare nu exista si calea de atac este contestatia in anulare, de aceea am intrebat daca exista cale de atac ordinara sa fiu sigur. Pentru cheltuielile judiciare falsificate ii chem deja in judecata in raspunderea delictuala, si ei falsifica obiectul in pretentii ca sa ascunda faptul ca-s chemati in judecata pentru delicte :)

P.S. nu poti fi acuzat legal de ultrajul judiciar fara sa fi cercetat pentru alta infractiune propriu-zisa. Ultrajul judiciar nu e infractiune autonoma sau complexa, e o circumstanta agravanta pentru alte infractiuni, probat prin motivarea CP adica a legiuitorului si opinia consilierului PICCJ Alexandra Sinc
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda penala emisa de catre procuror stefimit stefimit Buna seara ! Va rog sa-mi spuneti daca si unde se poate contesta o amenda penala emisa printr-o ordonanta de catre procuror? Este un caz pe care doresc sa-l ... (vezi toată discuția)
Amendare martor Claudiu9999 Claudiu9999 Buna seara,cu putin timp in urma am fost la tribunal impreuna cu martorul ,dar cand am ajuns acolo am constatat ca trebuia sa fim cu o ora mai devreme,deşi ... (vezi toată discuția)
Amendă judiciară foarte mare pentru neprezentare ca martor la proces. ce e de făcut dacă eu nu am fost citat? Codrin-paul Codrin-paul Buna ziua,va rog sa ma ajutați intr o speța,astăzi am primit in posta de la judecătorie un plic in care am de plătit o amenda judiciara de 5000 RON ... (vezi toată discuția)