avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce CAEN sa aleg pentru firma si ce contract trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce CAEN sa aleg pentru firma si ce contract trebuie sa inchei cu angajatul

Buna ziua,

1. De ce CAEN am nevoie pentru a infiinta o firma care va plasa personal in diverse institutii pentru a inlocui persoane angajate permanent, pentru perioade scurte de timp(12 ore) sau persoane aflate in concediu?

2. Ce contracte pot sa inchei cu persoanele angajate si ce contracte pot sa inchei cu institutiile?

Se poate incheia un contract de munca temporara cu salariatul? Daca voi avea 3 locuri disponibile pentru acesta in 3 institutii diferite pentru perioade de 12 ore fiecare, va trebui sa fac cate un contract pentru fiecare institutie in parte? Cum se va face salarizarea, se poate pune plata la ora intr-un contract de munca in functie de numarul de ore lucrate?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 4 August 2016
1. CAEN 7820 - “Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN”

2. Se va incheia contracte de munca temporara cu persoanele angajate.

3. Se va incheia cu institutiile contract de punere la dispozitie care va cuprinde:
a) durata misiunii;
b) caracteristicile specifice postului, in special calificarea necesara, locul executarii misiunii si programul de lucru;
c) conditiile concrete de munca;
d) echipamentele individuale de protectie si de munca pe care salariatul temporar trebuie sa le utilizeze;
e) orice alte servicii si facilitati in favoarea salariatului temporar;
f) valoarea comisionului de care beneficiaza agentul de munca temporara, precum si remuneratia la care are dreptul salariatul;
g) conditiile in care utilizatorul poate refuza un salariat temporar pus la dispozitie de un agent de munca temporara.

4. Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.
Daca voi avea 2 locuri de munca pentru acelasi angajat, o data la inceputul lunii 12 ore si o data la sfarsitul lunii 12 ore, cum ii voi face contractul de munca? Cum pot sa il platesc legal la ora, avand in vedere ca serviciile lui valoreaza mai putin decat un salariu net lunar? Cand ii inchei contractul, dupa fiecare tura lucrata? De fiecare data cand va aparea o oportunitate de 12 ore ii voi face un nou contract?

Multumesc!
Pentru fiecare noua misiune intre parti se incheie un contract de munca temporara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca prin agent de munca recrutare - numar contracte ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! In cazul in care o firma care are cod CAEN 7820 ( activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului ) spune ca o sa incheie contract ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma de plasare a fortei de munca caen 7810 candru candru Buna ziua, As dori sa deschid acest topic deoarece discutiile din cate am vazut sunt mai vechi si pentru mine este de interes. Am deschis de curand o firma cu ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara - munca temporara in strainatate MihaiTN MihaiTN Buna ziua, Am o nelamurire, si sper sa ma ajutati. Anul trecut am deschis, in Constanta, o agentie de recrutare si plasare forta de munca. In ... (vezi toată discuția)