avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot chema instanta o companie din alta tara ( ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot chema instanta o companie din alta tara ( membra UE)?

Buna ziua tuturor!

Apelez la sfaturile si sugestiile voastra in urmatoarea situatie:
Am rezervat si platit on-line o masina pentru a o inchiria pentru vacanta mea in Sicilia si nu am putut beneficia de ea deoarece in momentul in care am ajuns la biroul de inchirieri nu am avut la mine tipul de card pe care il solicitau.
Drept urmare nu am primit nici masina si nici banii pe care i-am platit firmei de inchiriat masini.
Mentionez ca nicaieri in conditiile de inchiriere ale unei masini de la aceasta companie nu se specifica faptul ca in cazul in care nu e bun cardul de credit nu se vor rambursa deloc banii. In momentul de fata fac reclamatii peste reclamatii la acestia si ei imi dau raspunsuri negative.
Deoarece cred ca nu vor ceda probabil ca voi fi nevoita sa ii chem in instanta.

Care sunt pasii pe care ar tebui sa-i urmez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Radu Calugaru , Avocat 15:24, 21 August 2009
Garda financiara din italia.
Garda financiara nu ar trebui sa aiba vreo treaba in acest caz, cautati corespondentul autoritatii pentru protectia consumatorilor, ei ar trebui sa se ocupe.

Daca totusi alegeti sa va cereti banii inapoi in instanta (si vad ca aveti toate sansele de succes), instanta competenta ar fi cea italiana, lucru care complica situatia.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
ContSters20980, utilizator
Nici eu nu vad ce ar avea garda finaciara aici...

Insa, daca sunteti consumator, este posibil, (in anumite conditii) sa dati in judecata firma de inchirieri chiar si in Romania! (Art 16, alin 1, art 15 alin 1 lit c din Reg EU Nr. 44/2001).
Problematic este aici, daca firma de inchiriere italiana are o reprezentanta sau desfasoara activitati comerciale in Romania...
Fara conditii ramane o prestare de servicii, si atunci tot in Italia ne intoarcem :)
Andreea Lisievici a scris:

Fara conditii ramane o prestare de servicii, si atunci tot in Italia ne intoarcem :)


dreptu-i!

Insa incercam sa dau unele idei...

Pe de alta parte, chiar daca instantele romanesti ar fi competente, faptul ca se ajunge ceva mai ieftin la o hotarare (cu intarzierile de rigoare provocate de citarea in strainatate) nu aduce banii...
Hotararea mai trebuie executata silit, iar daca cealalta parte vrea, poate sa mai lungeasca procedura cu vreo cateva luni bune...

Asa ca poate e mai simplu de gandit din start la o actiune in Italia, asta daca financiar e rentabil.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
ContSters56778, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Amenda autostrada italia panteraroz panteraroz Buna ziua, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema: 1. in sept 2009 am fost in Italia cu niste prieteni si am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Frauda rca mașină de închiriat cristi.perieanu@gmail.com cristi.perieanu@gmail.com Buna ziua, In august am închiriat o mașină de la firma din București, iar ei mi-au zis că mă taxează o sumă de 11000 și ceva de lei pentru 17 zile, ... (vezi toată discuția)