avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Frauda RCA mașină de închiriat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Frauda RCA mașină de închiriat

Buna ziua,

In august am închiriat o mașină de la firma din București, iar ei mi-au zis că mă taxează o sumă de 11000 și ceva de lei pentru 17 zile, suma urma să fie un depozit, dar acum nu vor să îmi de-a banii înapoi pentru că pe contractul de închiriere au pus-o că third party liability (RCA), eu știu că este ilegala manevra lor, dar acum sunt într-un limbo să îmi recuperez banii și am impresia că nu ajung nicăieri.

Compania de card de credit din SUA încearcă să discute cu ei, dar se pare că nici compania mea nu își dă prea mult interesul.
ANPC nu pare să miște nimic.

Urmează să îi dau in judecată, conform legii regimului de închiriat auto, legea comercializării asigurărilor si legii asigurărilor de răspundere civilă. Știu sigur că am dreptate, dar e foarte frustrant ....

Are cineva vreo sugestie?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 10:21, 21 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Din păcate, se mai întâmpla și astfel de situații. Sfatul meu este sa luați legatura cu un avocat care sa studieze clauzele contractului de închiriere și sa notifice firma de închirieri sa va returneze banii in termen de 72 de ore, cu punere in întârziere. In cazul in care nu se conformează, nu rămâne decât sa va adresați instantelor de judecată.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petiție anpc împotriva unui service auto, legat de calitatea ... libertatenucomunism libertatenucomunism Petiție ANPC împotriva unui service auto, legat de calitatea proasta a lucrărilor Eu sunt proprietarul mașinii, pe factura eliberata sunt client, am ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul/brokerul nu m-a anunțat că îmi expiră polița rca și am fost amendat din acest motiv. sunt consecințe pentru el în această situație? iust79 iust79 Buna ziua, Cf Legii 132/2017 art. 8 Asigurătorii RCA și intermediarii de asigurări RCA au obligația să informeze asigurații/contractanții cu privire la ... (vezi toată discuția)
Leasing pe persoana fizica + rca? valiucu valiucu In noiembrie 2006, am achizitionat o masina in leasing pe persoana fizica. Pana in prezent mi-am achitat la zi ratele si asigurarea full casco. Intrucat ... (vezi toată discuția)