avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Asigurat medical ca si coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Asigurat medical ca si coasigurat

Buna ziua.Nu lucrez de cativa ani deci nu am asigurare medicala.Am medic de familie dar asta nu ma ajuta.Cum pot sa devin asigurat medical si ce acte am nevoie sau macar coasigurat pe asigurarea sotului?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:40, 5 August 2016
Documente necesare pentru coasigurat

Pentru ca o persoana – sot/sotie al salariatului – sa devina coasigurat trebuie sa se urmeze cativa pasi:

1. Sa se afle in intretinerea salariatului. Pentru a dobandi aceasta calitate, sunt necesare urmatoarele depuse la angajator:

declaratie pe propria raspundere completata de catre salariat;
copii ale actelor de identitate pentru persoanele luate in intretinere;
copii ale actelor care sa dovedeasca relatia de rudenie intre salariat si persoana luata in intretinere;
documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca persoana luata in intretinere nu realizeaza venituri impozabile (de la Administratia Financiara de care apartine cu domiciliul).
2. Sa depuna la angajator urmatoarele documente:

declaratie pe propria raspundere completata de catre salariat;
copia actului de identitate pentru persoana coasigurata;
copie a actului care dovedeste relatia de rudenie intre salariat si persoana coasigurata;
documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile (de la Administratia Financiara de care coasiguratul apartine cu domiciliul);
o declaratie pe propria raspundere a coasiguratului din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii.

Informatiile preluate de la [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile de sanatate Marianacapmare Marianacapmare Buna ziua , am o problema, mama mea a suferit un AVC si ad dori sa ii platesc darile din mana cum trebuie sa procedez? Mentionez ca nu are nici un venit pentru ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este salariat? Elena123456789 Elena123456789 Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este salariat?Va rog sa imi spuneti pas cu pas ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Coasigurat chiroboceamihai chiroboceamihai sunt asigurat casaopsnaj din 2004 .dupa decesul tatalui mama a beneficiat 6 luni de pensie de urmas. in momentul de fata nu are nici un venit nu are firma ... (vezi toată discuția)