avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fiscul îți poate înregistra firma din oficiu în ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fiscul îți poate înregistra firma din oficiu în scopuri de TVA

Societatea noastra se afla in urmatoarea situatie : din cauza sediului social expirat, a fost declarata inactiva si i s a anulat codul de TVA,incepand cu 15.06.2016.Nu am primit nici o instiintare in acest sens,prin Posta. Am depus cererea de reactivare pe 28.07.2016.precizez ca la sfarsitul lunii iunie ,am depasit cifra de afaceri de 300.000lei fara TVA . Dupa obtinerea deciziei de reactivare , Fiscul ar trebui sa ne inregistreze firma din oficiu ,ca si platitoare de TVA ,sau trebuie urmata , neaparat o alta procedura? Multumim.
Cel mai recent răspuns: eurolight , utilizator 16:44, 5 August 2016
Va trebui sa depuneti formularul 088 pentru obtinerea codului de tva. Pt tranzactiile efectuate de la data inactivarii trebuie sa depuneti decont special de tva D311 - cu tva-colectat fara sa aveti dreptul la deducere pina la obtinerea codului.
Chiar daca in momentul reactivarii se depaseste 220.000?
Din pacate DA. Nu are importanta ca ati depasit plafonul in situatia dvs.
In regula, va multumesc ptr raspuns.
Termenul de reactivare este de 30 zile. Dar cel de obtinere a codului de TVA din momentul depunerii 088?
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
eurolight, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare platitor de tva la timp! somial somial buna ziua. am o INTREPR INDIVID. in luna mai 2015 am depasit plafonul de 220.000. nu am stiut ca trebuie sa anunt de atunci , am crezut ca se schimba in ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon si devenire platitor tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine ... (vezi toată discuția)