avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la locul de munca dupa concediul de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la locul de munca dupa concediul de crestere copil

Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi dati si mie un raspuns la o intrebare.
Sunt in concediul de cresterea copilului pana la data de 5 septembrie
, vreau sa stiu, este obligatoriu sa ma intorc la acelasi loc de munca pt. altfel voi pierde vechimea de 2 ani cat am stat in concediu maternal, sau pot opta la un alt loc de munca daca vreau, binenteles incepand cu data de 5 sept.
Cel mai recent răspuns: ramy_arames , utilizator 16:19, 6 August 2016
Nu veti pierde vechimea in munca, daca va reintoarceti la angajatorul de unde ati intrat in CCC sau la un alt angajator.

art.22 din OUG 111/2010
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin urmare, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate indiferent la ce angajator va reintoarceti la expirarea perioadei de CCC pentru care ati optat.
Va multumesc frumos pt. raspuns, mi-ati fost de mare ajutor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate iubire77 iubire77 Concediul de crestere a copilului se considera vechime in munca sau in specialitate ? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului corinavuiu corinavuiu Buna ziua, Concediul de crestere a copilului reprezinta vechime in munca? Conform CCM intre 9-15 ani vechime se mai acorda o zi de concediu. Mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil TFLM TFLM Am intrat in somaj in baza art 65/2003, apoi din somaj am intrat in concediul de crestere copil. Concediul de crestre copil se calculeaza ca vechime in munca ... (vezi toată discuția)