avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil soti- imbunatatiri- divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil soti- imbunatatiri- divort

In cazul unui divort , dupa 25 de ani ce casatorie , ce drepturi are sotul meu ?Casa este donatie de la parintii mei in mod egal , dar numai de 7 ani , dupa moartea mamei iar toate modernizarile si renovarile au fost facute dupa un an de la donatie , menzionez ca sotul meu nu are serviciu de 6 ani si e in intretinerea mea , avem impreuna doi copii de 24 si 21 de ani , in intretinerea mea si ei , eu lucrand in strainatate . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 09:41, 9 August 2016
Totul se imparte egal. Sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei.
Modernizarile si renovarile din ce bani s-au facut? Sotul avea serviciu in perioada aceea?
renovarile s-au facut din banii mei , am documente doveditoare ca am credite la banca in Italia , iar sotul meu nu are serviciu de 6 ani. Exact de cand a ramas el fara serviciu am inceput lucrarile.
Avand in vedere faptul ca aceasta casa este donata de TATAL MEU catre noi amandoi , pot contesta in vreun fel in favoarea mea aceasta donatie? Tata este mort .
Daca donatia s-a facut catre ambii soti nu mai puteti intoarce nimic in favoarea dvs. Daca puteti dovedi ca renovarile si imbunatatirile s-au facut din banii dvs si sotul nu a contribuit cu nimic aveti sanse ca valoarea acestora sa va revina in totalitate Totul depinde de dovezi si martori. Sotul poate pretinde ca ati avut bani stransi din economii in perioada in care dansul avea serviciu si ca renovarile s-au facut din acei bani "comuni"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra casei/mostenirii Mostenireinfo Mostenireinfo Buna ziua! Bunica (propietar al casei)tatalui mai are 2 copii, tatal a stat cu sotia, copilul lor si bunica de mai mult de 25 de ani in casa ei, bunica nu a ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)