avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocarea unei cai de acces in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocarea unei cai de acces in bloc

Buna ziua. Am achizitionat un apartament in urma cu 2 ani intr-un bloc care are doua iesiri din care una este blocata, intre aceasta si coridorul blocului mai existand inca o usa inchisa. In acest fel in zona respective 2 proprietari au depozitat obiecte personale. Am solicitat pe cale amiabila eliberarea acestei zone pentru a putea folosi si aceasta iesire a blocului. Din pacate timp de doi ani nu am avut success. Va rog frumos daca ma puteti ajuta sa ma sfatuiti care este calea legala pentru a putea folosi si aceasta iesire.
Va multumesc.
Vă puteți adresa cu o sesizare Serviciului asociații de proprietari din cadrul primăriei din localitatea unde ați cumpărat apartamentul și unde bănuiesc că locuiți. Puteți sesiza situația, în scris, prin poștă, cu confirmare de primire și președintelui asociație de proprietari.
"In cazurile în care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creând prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor".(art. 18 din Legea 230/2007, actualizată)
Va multumesc pentru promptitudine.
Avand in vedere ca eu sunt presedintele asociatiei de proprietari din bloc, si nu am reusit pe cale amiabila sa remediez aceasta problema m-am gandit in prima instanta sa le trimit celor 2 proprietari o somatie scrisa cu un termen de 2 saptamani in care acestia sa elibereze accesul. Credeti ca e potrivit sau mai bine sa apelez direct serviciul specializat din primaria Arad.
Va multumesc.
E bine sa o luati pas cu pas si, asa cum ati spus, incepeti cu o somatie.
1. Bine ar fi ca sa aveti o hotarare luata in AG sau o decizie a com. ex. in aceasta chestiune, in urma unui demers al proprietarilor;
2.. Notificare scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire pe adresa celor doi proprietari;
3. Va puteti adresa si la sectia locala de politie - o sa fiti poate mirat cate se pot rezolva si cu ajutorul politiei;
4. Daca va adresati primariei, acestia vor apela la randul lor tot la politia locala, ISU.

Noi asa am rezolvat problema. S-a eliberat spatiul, s-a igienizat pe cheltuiala celor care au ocupat casa scarii vreme de 10-15 ani, s-a pus yala electromagnetica comandata de cartela de acces prin intermediul interfonului.
Succes!
Dar cum se procedează dacă avem cazul în care un pasaj de circulație publica (un gang, drum public) este blocat de construcția unui nou sediu al Asociației, făcut de un fost fals președinte fără a se convoca vreo Adunare Generala (dar nu se știe cum a obținut Autorizația de Construire), nu e un abuz, o fapta penala ?
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Asociatia noastra transmite informatii doar unor proprietari alesi de presedintele asociatiei gev gev Buna ziua, dintr-o intamplare am aflat ca presedintele asociatiei de proprietari transmite prin email diverse informatii de interes general DOAR anumitor ... (vezi toată discuția)
Blocarea ușii din spatele blocului mihamarin mihamarin În urmă cu câteva luni am depus sesizare la ISU, primăria de sector, primăria generală în legătură cu blocarea celei de-a doua uși din spatele ... (vezi toată discuția)
usa de acces blocata cu lacate!!! onetime onetime Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal ce face asocoatia de proprietari din blocul in care locuiesc. Avem 2 usi de acces, dintre care una este blocata cu ... (vezi toată discuția)