Multumesc pentru respunsul:
"1. Bine ar fi ca sa aveti o hotarare luata in AG sau o decizie a com. ex. in aceasta chestiune, in urma unui demers al proprietarilor;
2.. Notificare scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire pe adresa celor doi proprietari;
3. Va puteti adresa si la sectia locala de politie - o sa fiti poate mirat cate se pot rezolva si cu ajutorul politiei;
4. Daca va adresati primariei, acestia vor apela la randul lor tot la politia locala, ISU.
Noi asa am rezolvat problema. S-a eliberat spatiul, s-a igienizat pe cheltuiala celor care au ocupat casa scarii vreme de 10-15 ani, s-a pus yala electromagnetica comandata de cartela de acces prin intermediul interfonului.
Succes! "
Puteti va rog sa imi dati mai multe detalii despre cum ati procedat mai exact?
1. Ieri am cerut administratorului sa imi prezinte o hotarare luata in AG sau o lista cu semnaturi care sta la baza inchiderii caii de acces, desi personal consider ca aceasta lista daca exista este nula avand in vedere ca e facuta acum mai mult de 10 ani si proprietarii de atunci nu mai locuiesc toti in bloc.
2. Am facut doua somatii pe care urmeaza sa le trimit prin posta, cu confirmare de primire pe adresa celor doi proprietari (unul din proprietari fiind administratorul actual), sau as putea sa le inmanez administratorului pentru a fi inregistrate in registrul de sesizari si reclamatii (pe care cred ca ar trebui sa il aiba), urmand ca acesta sa le inmaneze mai departe.
3, 4.V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati spune mai multe detalii despre cum ati rezolvat pana la renovarea zonei respective pentru ca ar fi nemaipomenit sa putem finaliza in acest mod problema celei de-a doua iesiri din bloc.
Multumesc
Pai nu asa.
1. Hotararea este luata de AG sau daca nu s-a luat atunci, problema poate fi pusa pe ordinea de zi a com. ex. care va da o decizie de a elibera zona - nici nu ne intereseaza cum au "preluat" vecinii dvs. a doua iesire din bloc (in mod sigur au ocupat-o si gata, nu va faceti probleme ca au vreo aprobare, cine sa le-o dea si ce supor legal ar avea?).
Asadar, la insistentele dvs. si a alor vecini (asa este mai bine) - presedintele as. prop. trebuie sa faca toate diligentele, informarile si notificarile pentru cei doi vecini, adica le da un termen rezonabil de a elibera, dezafecta si a lasa locul respectiv chiar asa cum era cand l-au preluat abuziv;
2. Treaba dvs. se termina aici in legatura cu demersurile initiale; nu dvs. trimiteti somatii, notificari - nu aveti aceasta prerogativa!
3.4. Partea mei grea, si la noi a fost evacuarea "beleregelor" adunate de ani si ani de zile de catre fostii proprietari si mostenitorii acestora. Oricum, s-a lasat cu politie - de mai multe ori, cu termene, oamenii se dadeau loviti, ca's bolnavi, ca's plecati la tara...
Si noi i-am amenitat cu ISU (pompieri - iesire suplimentara de urgenta). In final s-a facut curat, s-a varuit si vopsit, s-a pus yala electromagnetica.
Cum in spate se parca auto, oamenii au pus niste stalpi din metal, astfel ca spatiul a fost deblocat complet si proprietarii pot iesi pe acea usa pentru a merge sa-si arunce gunoiul, altfel, mai ales in perioada de iarna trebuia ocolit tot blocul pentru a ajunge la spatul amenajat pentru colectarea gunoiului menajer.
Repet, nu a fost usor - si aveti grija, lasati asociatia sa-si faca treaba. Daca asociatia nu se implica, sa va de-a un raspuns scris din ce cauza nu se rezolva local problema, apoi va adresati la compartimentul as. prop. din primarie, concomitent cu sesizarea org. de politie.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Avand in vedere ca eu sunt presedintele blocului si faptul ca aceasta cale de acces trebuie eliberata chiar daca cel putin un proprietar doreste sa o foloseasca, inseamna ca trebuie sa le fac o somatie celor 2 proprietari care au obiecte personale depozitate in aceasta locatie in care sa le dau un termen rezonabil de 2 saptamani, iar daca nu se intampla nimic in acest termen va trebui sa ma adresez compartimentului asociatii de proprietari din primiarie.
Ar trebui sa fie OK cei doi pasi mentionati mai sus.
Multumesc