avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere sub interdictie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere sub interdictie

Am cerut punerea sub interdictie si tutela pt. mama mea, care este bolnava de alzheimer. In prima instanta, Judecatoria Sectorului 3 a hotarat punerea sub interdictie si a dispus ca numirea tutorelui sa fie facuta de Autoritatea Tutelara sector 3. Autoritatea Tutelara a facut apel, cerand modificarea in parte a sentintei date in prima instanta in sensul numirii de catre instanta a tutorelui.
Tribunalul Bucuresti a judecat apelul si a decis prin Hotarare definitiva tutorele in persoana mea, indicand mentinerea interdictiei dispusa de Judecatoria Sector 3. Pentru instituirea tutelei Autoritatea Tutelara sector 3 imi cere copii legalizate dupa ambele sentinte.
Intrebarea mea este daca e normal ca atunci cand exista o Hotarare definitiva emisa de o Instanta superioara sa consideri ca definitiva si Hotararea primei instante care in fapt a fost contestata chiar de catre Autoritatea Tutelara sector 3?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: NicolaieS , utilizator 20:44, 8 August 2016
Hotarârile date într-un proces formează un tot, ele au sens împreună, de la cea pronunțată la fond și până la cea care definitivează soluția.Acesta e motivul pt care trebuie legalizate ambele (în cazul dvs.) hotărâri.

[ De altfel, puteți observa că e nevoie de amândouă și din faptul că hotărârea dată în apel a modificat doar în parte sentința pronunțată la fond sau, altfel spus, a menținut în parte hotărârea primei instanțe.]
Va multumesc.
Imi cer scuze ca revin, dar din raspunsul dumneavoastra se naste, pentru mine, o alta intrebare. Ultima.Sper.
Pana la terminarea legalizarii Hotararii primei instante care este situatia juridica a mamei mele, este pusa sub interdictie, sau nu?
Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
NicolaieS, utilizator
Mama dvs este pusa sub interdictie inca de la pronuntarea sentintei de fond, doar tutorele este numit prin decizia instantei de apel.

Dovada acestui fapt insa o puteti face doar cu ambele hotarari legalizate.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie major. instituiere tutela aartist aartist Buna seara, Vecina mea este bolnava fiind oligofrena si locuieste cu un fiu major deplin capabil. Cum poate fiul sa devina tutorele mamei sale, astfel incat ... (vezi toată discuția)