avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stampila asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stampila asociatiei

Sunt presedintele ( nou ales) asociatiei de proprietari unde dupa o luna administratorul refuza sa-mi predea stampila cu CIF si documentele asociatie pentru indeplinirea atributiilor legale in acest sens. Cu toate ca membrii asociatiei cunosc acest fapt , nu se implica.
Totodata, am constatat ca de la infiintare si pana in prezent asociatia nu a functionat legal: fara buget, administratorul si femeia de serviciu fara contract de munca(munca la negru) dar salariu este evidentiat in lista de intretinere etc.
Doresc precizari pentru a intra in legalitate.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:02, 9 August 2016
Un prim pas ar fi să-l notificați pe adminstrator în legătură cu îndeplinirea obligațiilor sale care să vă permită exercitarea atribuțiilor.Dacă ignoră/refuză demersul dvs, aveți calea deschisă să-l obligați printr-o acțiune în instanță.
Solicitarea unui audit care să evidențieze situația financiar-contabilă a asociației la momentul la care o preluați efectiv ca președinte ar fi un bun punct de plecare.E necesar dar, din păcate, costă..Oricum, numai după clarificarea tuturor aspectelor activității anterioare veți putea analiza ce e de făcut.

dupa o luna administratorul refuza sa-mi predea stampila cu CIF si documentele asociatie
administratorul si femeia de serviciu fara contract de munca(munca la negru)

Notificati oficial persoana detinatoare a stampilei si a documentelor asociatiei de priprietari,ca nu detine calitatea sa detina respectivele bunuri ale asociatiei,nu detine calitatea de angajat prin inexistenta raportului juridic de munca-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Pentru inexistenta raporturilor juridice de munca,sunt rersponsabili presedintele care a prestat anterior responsabilitatea functiei,comitetul executiv,cenzorul/comisia de cenzori
De la infiintare pana in prezent au fost convocate adunari generale,au fost supuse discutiei descarcari de gestiune ?
Daca nu a fost votat buget de venituri si cheltuieli ,daca nu au existat incheiate raporturi juridice de munca cum au fost acordate indemnizatii ?
In situatia expusa ,pentru clarificarea situatiei si eventual identificarea vinovatilor,ar trebui sa dispuneti expertiza financiar contabila
@teoyorga,
Pa presedinte ales proaspat, convocati membrii comitetului executiv in sedinta. Invitati si membrii comisiei de cenzori la aceasta sedinta. Invitati si administratorul. Solicitati administratorului, aratandu-i prevederile legii 230/2007 si HG 1588/2007 sa va predea stampila, sa puna la dispozitia comitetului si a cenzorilor toate documentele s.a.m.d.
Intocmiti un proces verbal al sedintei de comitet in care consemnatati cele discutate, deciziile comitetului si eventual raspunsul administratorului. Semnati toti participantii acest PV.
Daca administratorul refuza sa intre in legalitate, mergeti la serviciul asociatii de proprietari si soliciatti-le sprijinul ori chiar sanctiionarea administratorului.
Cat despre munca la negru de pana acum lasat-o asa. Oamenii au muncit si au fost platiti. Intrati dumneavoastra de acum incolo in legalitate, intocmind contracte de munca administratorului si femeii de serviciu.
Comisia de cenzori sa verifice actele si sa constate daca sunt in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate demite un presedinte al unei asociatii de locatari legal_man legal_man Buna seara, As vrea sa va intreb, cum se poate demite un presedinte al unei asociatii de locatari, presedinte care a ramas singur, toti ceilalti din comitet ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)