avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa de munca

Buna ziua

Ma numesc Groza Marius si sant pensioner din 2013.
Am lucrat ca inginer mecanic la Intreprinderea Metalurgica Aiud si m-am ocupat cu relevari de piese, ansamble si utilaje existente in toate sectiile intreprinderii.Pe aceasta perioada am beneficiat de grupa 1 de munca timp de 13 ani . Apoi am fost transferat de la serviciul proiectare, la serviciul Mecanic sef, unde m-am ocupat in continuare de relevari , exercitand acelasi tip de munca dar avand doa grupa 2 de munca pe o perioada de 7 ani.

As vrea sa va intreb cum pot obtine retroactiv grupa 1 pe perioada de 7 ani cand am avut grupa 2 de munca deoarece si asa pensia tot mica este , doar 1300 roni dupa 35 de ani de munca.

Cu multumiri Groza
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 10 August 2016
1. Atata timp cat in documentele de atunci ale firmei apareti ca sunteti incadrat in gr. a II-a de munca iar plata contributiei la pensie s-a facut conform acestei grupe nu se pot reface acele documente retroactiv.

2. Ati putea incerca o actiune la Tribunalul din judetl dvs. dar nu cred ca aveti sanse din motivele expuse mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mariusgroza mariusgroza Numele meu este Groza Marius si sant din Aiud de profesie inginer.Sant nascut la 1 mai 1953 si angajat la Metalurgica Transilvana Aiud (fosta IMA) din data de ... (vezi toată discuția)
Pensionare mariusady mariusady Buna ziua Sant nascut in 01.05.0953 , am 57 de ani si activez in meseria de inginer proiectant din 19.09.1979 la Metalurgica Transilvana Aiud( fosta ... (vezi toată discuția)
Recalculare grupe de munca mariusady mariusady Buna seara Sant pensionar din 2013 si in perioada cat am lucrat din 1979, am avut 13 ani de grupa 1 si 7 ani de grupa 2. Intrebarea mea este daca beneficiez ... (vezi toată discuția)