avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inregistrari sedinta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inregistrari sedinta de judecata

Buna ziua. Am facut azi cerere la o instanta din provincie pentru eliberarea unei copii a sedintei de judecata si aceasta mi-a spus : ce vreti sa faceti cu ea sa o pune-ti pe net ? resping cererea dv . Am ramas fara cuvinte . Va rog sa imi spune-ti ce pot face in aceasta privinta? va multumaesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:21, 10 August 2016
Deși art. 13 alin (3) din Legea nr. 304 din 28 iunie 2004 privind organizarea judiciară, dispune că La cerere, părţile pot primi o copie a transcrierii înregistrărilor, stenogramelor sau notelor grefierului., se refuză deseori această cerere.Probabil pt că nu e prevăzută o sancțiune pt nerespectarea acestei prevederi.Sigur, ca urmare a unei/unor plângeri repetate, magistratul ar putea fi (cel mult) sancţionat pe linie disciplinară.Dar până atunci se termină procesul :)

Dacă Încheierea de ședință nu vă mulțumește și aveți într-adevăr nevoie de transcriere, reveniți cu o cerere.Puteți solicita unui avocat să facă cererea pt dvs. - poate magistratul resp. va fi mai receptiv.Dar nu neapărat :)
Sigur, n-ar trebui să conteze că cererea o face justițiabilul sau avocatul.

-Presupun ca sunteti parte in proces,nu ar fi trebuit sa ve refuze cererea,reveniti cu o noua cerere pe care sa o transmiteti spre stiinta si CSM-Inspectia Judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caietul grefierului - este public??? MIXAM MIXAM Va supun atentiei urmatoarea problema : 1. Intr-un dosar de la tribunal am solicitat sa consult si sa fac copie dupa caietul grefierului pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
Acces la caietul grefierului victor sorin victor sorin Buna seara Am si eu citeva intrebari legate de caietul grefierului : - care este perioada de arhivare a caietului grefierului la nivel de judecatorie ? - ... (vezi toată discuția)
Nelamurire inregistrare sedinte de judecata carybella2014 carybella2014 Buna ziua, Avand in vedere urmatoare: Legea 304/2004 Art. 12 ªedinţele de judecată sunt publice, în afară de cazurile prevăzute de lege. ... (vezi toată discuția)