avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract intretinere dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract intretinere dupa decesul intretinutului

Buna dimineata! Am o neclaritate la speta de mai jos si va rog sa ma lamuriti: A face contract de intretinere si uzufruct cu B .Dupa vreo 15 ani A face contract de intretinere cu C(fiica acesteia) trecand in contract si pe B ca " beneficiar al intretinerii".. As vrea sa intreb daca acest ultim contract de intretinere anuleaza obligatia de intretinere a lui A fata de B din primul contract de intretinere? sau B trebuie sa fie intretinut si de A si de C?)
Multumesc mult, astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: labloc , utilizator 19:09, 14 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc incerc sa fiu mai explicit.O persoana X are nuda proprietate a unui apartament si are de intretinut pe Y care e in viata cand , persoana X face alt contract intretinere cu fiica-sa pt acelasi imobil si ii transmite nuda proprietate in schimbul intretinerii viagere a lui X SI Y impreuna. Deci fiica lui X a preluat nuda proprietate in schimbul intretinerii lui X si a lui Y(.Y apare in acest contract ca beneficiar al intretinerii)
Intrebare. X mai are vreo obligatie s-o intretina pe Y? Fiica lui X a preluat in intretinere si pe maica-sa si pe intretinuta maica-sii desi nuda proprietate era doar a maica-sii .
Al doilea contract anuleaza obligatia de intretinere a lui X fata de Y?
X cu Y nu sunt rude, nici soti, nimic.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
ContSters344547, utilizator
Y a consimtit la cel de-al doilea contract de intretinere (cel incheiat cu fiica lui X) ?
Y era surda si nu intelegea mai mult de 2 cuvinte daca-i strigai la ureche.Nu recunostea uneori nici pe X, avea halucinatii si evident nu mai stia sa semneze, nici banii nu-i mai cunostea.In contractul 2 in locul semnaturii dansei e o amprenta deget. Dansa e decedata de 3 ani si X a cerut rezolutiunea contractului cu fiica-sa pe motiv ca nu a intretinut-o pe Y .
Trebuie sa raspundeti fie prin da, fie prin nu, fie prin nu stiu, la intrebarea pe care v-am adresat-o in mesajul anterior, caci daca Y a consimtit ca parte directa in contract suntem in prezenta unui anumit raport juridic civil, iar daca nu a consimtit si doar X si-a dat acordul cu privire la cel de-al doilea contract in discutie (Y fiind de exemplu un tert beneficiar), suntem in prezenta altui raport juridic civil, deci nu neaparat sa apreciati dvs. daca avea sau nu avea Y discernamant la momentul semnarii actului, dar sa specificati ce anume reiese, din cel de-al doilea contract, atunci cand Y l-a amprentat. Cu alte cuvinte, trebuie vazut daca Y a contractat singur, sau X a contractat atat pentru el cat si pentru Y.
Altfel, in lipsa raspunsului dvs. concret, nu va pot oferi un raspuns si ma vad fortat sa va recomand deplasarea cu hartia catre un jurist sa o citeasca.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea 196/2018: ... prettydaniola prettydaniola Cum se interpreteaza Art 49 pc 3 d) din legea 196/2018: proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari , adunare generala. yotantzy yotantzy Legea 230/2007 la Art. 25 aliniatul c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant ... (vezi toată discuția)